BeBe
Kikeltető 2021

A Bebe szeretné behozni itthonra a szomorú-feminista, dühös, ám cuki bubblegum típusú női rappet. A két képzős végző festő dalait a magánéletük, de közélet is inspirálja, túl nagy hírnévre nem vágynak, de azért a Toldiban szívesen fellépnének.

Nekem idén a kiemelkedő produkció, ismertem már tőlük zenéket. Igényes trashy punk rap méghozzá női előadótól itthon olyan mint egy friss szellő.

– Slowgod

Annyira jó, hogy valakik próbálnak némi értelmet is adni a dalszövegeiknek, miközben azért mégis csak egy minimalista trapvokálról van szó. Nekem még picit kiforratlan.

– Sajó Dávid

Először úgy voltam vele, hogy ja, tök jó, csak kár, hogy érezni rajta a kezdeti gyermekbetegségeket. Aztán néhány nappal később visszahallgattam, és rájöttem, hogy ha valaki erre bármilyen profibb megoldást ráerőltetne, az csak elvenne abból a trúságból, ami miatt ez a dal kitűnik a mezőnyből.

– Fekete Giorgio

Miért történik ez velem? (legalább jól meg van írva)

– Kolbenheyer Erik

Szórakoztató volt 2-3-szor végighallgatni a tindit, sőt a 375 nevező meghallgatása után is tökéletesen emlékeztem a Bebe-re, ami miatt még kíváncsibb lettem rájuk. Célként azt fogalmazták meg, hogy szeretnék a szomorú-feminista, dühös, ám cuki bubblegum típusú női rappet itthonra és nagy színpadokra nem vágynak, de a Toldit adják. Én akár néhány hónapon belül érzem, hogy rottyon lehet a Toldi, viszont ehhez király klipekre és emlékezetes élő produkciókra lesz szükség, mert érzésem szerint vizuális tartalom nélkül nehezen húzhatók be a potenciális hallgatók ebben a stílusban.

– Czeglédi Szasza

Szerintem talán a legjobb refrén az egész mezőnyben, első verze is végig kurva jó, hibátlan karakterábrázolás másfél percben!!! Abban a verzében az éneklés is kiemelkedő, aztán később kicsit homályosabb a második a fele, de a varázs végig kitart így is. Jó a végefele van ez hogy, “Befűzlek, mint a gyöngyöket, hiszen érdeke nincs itt senkinek”, már ha jól hallom, mondjuk simán lehet, hogy valami teljesen más van, de ha ez akkor, azért ez micsoda sor! (szerk: Azóta kiderült, hogy “értéke”, de úgy talán még jobb.)

– Dorozsmai Gergő

Én alapvetően imádom, amikor egy produkciónak a puszta zeneiségen kívül is van egy erős konceptualitása, a feminista kinyilatkoztatásoknak meg szerintem nem lehet elég teret adni a mai magyar (és nem csak magyar) valóságban. És amíg a feminista punk szinte magától értetődik, a feminista trap számomra egy kellemes meglepetés volt, de aztán az első perctől meg is győzött. Maga a dal kitűnően lavíroz a trash és a full komoly között, az ének és a repp pont olyan, amilyennek lennie kell. Ha jól látom, képzősök a lányok, a fotó és a social media jelenlét alapján a vizualitás is elég rendben van, nagyon kíváncsi lennék egy videóklipre tőlük, amit simán lehetne a @puhafiuk instán premiereztetni. Ja, és sose gondoltam bele, hogy a „handpoke tetkó” rímel a „hardcore techno”-ra, de örülök, hogy már ezt is tudom.

– Kocsis Andris

Olyan, mintha a @puhafiuk insta oldal kapott volna egy theme songot.

– Szigeti Patrik

Bebe Production · tindi

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI