laurie.
Kikeltető 2021

Laura már régóta foglalkozik zenével, kiskora óra ez számára az önkifejező eszköz. Leginkább a pop, jazz és a blues műfajokat kedveli. Ha érdekelnek a külföldön “bedroom pop” címke alatt futó előadók, akkor érdemes rá figyelned a jövőben.

Ez egy nagyon gyenge produkció sajnos, angol nyelvtudást értékelem, a hang nem rossz viszont nagyon sokszor hamis és az idáig elérhető számok minőségben nem álljak meg helyüket egy komoly zenepiacon.

-Slowgod

Konkrétan minden alkalommal kiráz a hideg, ahogy Laura rekedtes (mutáló?) hangja beszáll először a zenébe, ami valószínűleg valami Garage Banddel összetákolt demó, de már most több ötlet, személyiség és kreativitás van benne, mint a nála jóval kiforottabb előadóknak.

-Sajó Dávid

Ami bebetonozza ezt az előadót a képzeletbeli dobogómra az nem az önmagában jó zene és az önmagában jó szöveg, hanem az, hogy mennyire parán passzol az előadó hangja ahhoz, amiről énekel: nagyon őszintének hat. Amikor az első verze elején bejött az ének, arra gondoltam, hogy pontosan olyan mértékben nem hibátlan ez az énekhang, hogy izgalmasnak találjam, és közben mégse tűnjön zavarónak – én személy szerint azóta is fel tudom idézni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Ha élhetek egy építő jellegű kritikával/tanáccsal az az volna, hogy ha hosszútávon foglalkozni akarsz ezzel a projekttel, amit őszintén remélek, akkor érdemes átgondolni, hogy ez a „Laura” művésznév biztos a legpraktikusabb döntés-e megjegyezhetőség és egyediség szempontjából – persze tudom, hogy ez mindig érzékeny téma, de ez tipikusan olyan döntés, amit idővel egyre nehezebb és „fájdalmasabb” meghozni, ezért érdemes az elején jól átgondolni :-)

-Fekete Giorgio

Isteni alappal indul, szomorkás posztpunk, elég sűrűn sorjáznak a képek a szövegben, de a hibátlan éneklés végig megtartja könnyednek és játékosnak (és NAGYON tetszik, ahogy az ének szól, teljesen nyersen, és jó hangosan, semmi megfelelési kényszer) Úgy is jó pop szám, hogy nincs is igazán refrén, sőt az egyik kedvencem a mezőnyből. Kicsivel több posztpunk és ugyanennyivel kevesebb hiphop (talán az…) szerintem még nagyobb számmá tenné, de ez már részletkérdés.

-Dorozsmai Gergő

 

https://soundcloud.com/laura-sueli/e-naptar?si=12367f6f96024602ad0698366e7142c9

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI