Aviary
Kikeltető 2021

Az Aviary sötét hangulatú, elektronikával vegyített rockzenéjük feszült és izgalmas. Tavaly év végén jelentkeztek új zenékkel, a király hangzásuk annak is köszönhető hogy a teljes produkciós munkát felvételtől a keverésig ők végzik.

Zeneileg nagyon erős amit a srácok raknak, jól játszanak és fejlődött hangzásuk van. Viszont egyszerűen gyenge itt a frontember, megjelenésben és abban is, amit nyújt. Sajnos nem jó a hangja, azt is sajnálom hogy nem magyar nyelven próbálkoznak ezzel a hangzással.

– Slowgod

Azt hiszem tőlük már hallottam más zenéket korábban, és azok nem voltak annyira meggyőzőek mint ez a dal. Ahogy belép a dob az elején az egészen pompás, baromi jó ez a már-már Brian Molkós vokál, illetve az egyre hangosabb szinti. Nagyon megnézném élőben, hogyan szólnak.

– Sajó Dávid

Először egy viszonylag rossz minőségű fülesről hallgattam – örök hiba! Iszonyat királyul szól, tök izgik a zenei megoldások, és a dob megérkezése annyira jó, hogy még a tengerész-ujjatlant is hajlandó vagyok megbocsájtani. Várhatóan nem lesz ebből tripla teltházas Papp László, de nem is baj, szerintem ennek a zenei rétegnek hamarosan az egyik legfontosabb zenekara lesznek.

– Fekete Giorgio

Nagyon szeretem, amikor végig izgalmas tud lenni egy dal, van eleje, vége, építkezik folyamatosan. Na, ez ilyen.

– Biczó Andi

Lehetne kicsit szuicidebb posztrock, akkor tudnám értelmezni.

– Kolbenheyer Erik

Egyik kedvencem az idei mezőnyben, jó a dal, a hangzások nagyon egyben vannak és az előadásmód is izgalmas. A zenekar vizuális megjelenése is igényes, érdekel, hogy a következő években hova növi ki magát ez a projekt.

– Platon Gergő

A Machu Picchu legfontosabb összetevője a feszültség, amit az elejétől a végéig kiválóan tartanak. Repetitív témák jönnek egymás után, remekül építkezik a szám és a feszült atmoszférát megteremtő, megtámasztó zajok hangzása minden esetben nagyon jól ki van találva, jól működik.

– Czeglédi Szasza

Faszán épül, de aztán engem cserbenhagy, hogy végül is ugyanarra a riffre fut ki az egész, mint ami végig szól… ahhoz meg nem elég repetitív nekem, hogy valami refrén vagy B rész vagy bármi beteljesítse az első 2 perc vállalásait. Mondjuk az a két perc az majdnem hibátlan, még úgy is, hogy azért kicsit komolykodó az egész. Zeneileg-technikailag persze minden tökéletes, szóval bocsánat a kötekedésért!

– Dorozsmai Gergő

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI