Thoma David zenekari kép
Thoma David
2019 Top12

Thoma Dávid melankolikus merengéssel és pszichedéliával vegyített szörfrock hangzását egy otthon kialakított stúdióban, teljesen DIY módon építgette. Lonesome Moans című debütáló kislemeze áprilisban jelent meg, a négy dal közül 3 már videót is kapott. Valamennyit szűk költségvetésből, de annál hangulatosabbra álmodták meg. A 19 éves srác eddigi dalai alapvetően egy szál gitár és ének köré születtek, azonban a Kikeltetőre trió felállással jelentkezett. A szerzeményekben sajátos egyvelegként ér össze az Allah-Las hangzása, a The Growlers lazasága, némi pszichedelikus merülés-élménnyel fűszerezve, amelyhez Kevin Parker és Mac DeMarco szólóstúdiós anyagai adtak útmutatást. A hangzás önfeledtségét Dávid a melankolikusabb szövegekkel jólesően árnyalja.

Annak ellenére, hogy stílusban semmi újat nem hoz, engem abszolút megfog. Ezek a számok egy első felbukkanásnak kifejezetten erősek: mint ‘megírt dalok’, szépek. A stílus eszköztárát is igényesen használja. Fasza a hangulat, szívesen hallgatom az utolsó másodpercig, pedig ez nálam elég ritka. Nem hiszem, hogy valakinek ennyire fiatalon kellene megtalálnia a teljesen sajátos stílusát, én komoly potenciált látok Thoma Davidban. Kíváncsi vagyok a folytatásra, akármi is történjen vele a Kikeltetőben.

– Platon Sebő

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI