Cataflamingo
2019 Top12

A 2017-ben alapított Cataflamingo a magyar alternatív zenei hagyományokhoz visszanyúló dalaiban meglepő bátorsággal vállalja a különféle stílusok házasításából születő eklektikát. Bemutatkozó kislemezük Ködvirág címmel jelent meg nálunk még szeptemberben, melyen a trükkös ütemmutatókkal való kísérletezésen túl kiforrott, egységes hangzást hoz a dalfolyam. Élőben többek között az októberi lemezbemutatójukon az Aurórában, a Kolorádón és a Keret Szülihéten is találkozhattatok velük.

Nehéz mit írni, mert varázslatos ez a dal, már hússzor meghallgattam. Szép a szöveg, számomra izgalmas a tördelés is. A két gitár összjátéka a dal kétharamadánál már-már Radiohead-i magasságokba jut. Tetszik a katarzis is a végén, jól össze van rakva ez a szám. Kíváncsi vagyok rájuk, szerintem ebben sok van! Remélem nem esnek a túlmatekozás csapdájába, amennyiben olyan jó zenészek, mint amilyennek számomra ez alapján tűnnek.

– Platon Sebő

Nagyon jó a beküldött dal, nagyon jól van hangszerelve, jól van eljátszva, gyönyörűséges az énekhang, de a prozódia magyartalansága nagyon zavar. Szerintem magyarul énekelni magyarul kell, és nagyon zavar, hogy a szavak nem megfelelő helyeken vannak hangsúlyozva, és hogy szét van kenve a szöveg.

– Csordás Zita

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI