Quiet Kid and The Speakers bandafotó
Quiet Kid & The Speakers
2019 Top12

A 2019 januárjában formálódott Quiet Kid & The Speakers a hálószobai szólóprojektként indult Quiet Kid dalait viszi színpadra, immár zenekari – és korántsem csendes – felállásban. A srácok önmagukat alternatív és punk elemekkel vegyített posztrock, indie rock és underground popként határozzák meg. A négyes idén márciusban Debrecenben kezdte meg a koncertezést, azóta számos budapesti helyen (Auróra, Gólya, Lumen, Edison bár) és a Bánkitó Fesztiválon is felléptek. Első klipjükben a huszonéves szinglilét keserédességét dalba öntő ‘Just Wanna Get Laid’ című számhoz adtak minimalista, ám annál frappánsabb vizuális köntöst.

Érződik valami fura kurva jó dolog belőle, de több dalt meghallgatva még nem tudom, hogy ez most mi is igazából :) Van pár részlet ami kiemelkedően harmonikus és elvisz, bátran egyszerű és tiszta. Abszolút király szerintem egyelőre amit gondolok.

– Csete Manek Gábor

Meglep, hogy ezt a dalt küldték be, mert szerintem vannak ennél kiforrottabb számaik is. Nyáron volt szerencsém élőben is hallani őket, és volt egy nagyon egyedi kisugárzása a zenekarnak. Valami savanykás, önironikus hangulat jött át nekem, remélem jól éreztem. Bevallom nekem az a pár dal, amit felvételen hallottam nem annyira fogott meg, de szeretném őket újra élőben látni, mert ha az megint ugyanúgy elkap, benne van a pakliban, hogy igazán kedvelni fogom ezt a bandát.

– Platon Sebő

Amikor meghallottam a beérkezett dalt, akkor arra gondoltam, hogy végre egy hagyományos gitárzenekar, végre egy jó szám, végre nem egy újabb stoner rock zenekar, végre valaki bevállalta, hogy előszedje az Under the Milky Way gitárhangzását és összerakjon belőle valami jót. Hallgatnám.

Csordás Zita

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI