Sun-Rot
Kikeltető 2021

A Sun-Rot egy igazi szörfös lo-fi hangzást hozó, punkos beleszarással működő psych rock zenekar. A három tagú banda titokzatosságáról leghíresebb, ugyanis anonim módon működnek, eddig egyetlen koncertet maguk mögött tudva. Egyelőre egy két számos kislemez és egy hat számot tartalmazó EP jött ki tőlük.

Egyenesen a 60’as évek vége felé kialakuló hippie soundban találtam magam vissza ezt a csapatot belőve. Az instrumentális megoldás jól sikerült. Sajnos a nagyon gyenge vokalistát egy óriasi reverb plate-el próbálják elrejteni, ami élvezhetetlenné teszi nekem ezt a projit.

– Slowgod

Én is szeretem az Allah-Last, pláne, hogy ez a zene, mintha egy pár fokkal sötétebb lenne.

– Sajó Dávid

2020-as nagy felfedezett számomra, akkor próbáltam őket lekötni egy koncertre, de sajnos még nem tudták eljátszani a dalaikat élőben. Most augusztus végén kaptam a fülest, hogy már el tudják. Kiváncsian várom.

– Jezerszky Viki

Most komolyan, ők eddig például hol voltak? És miért nem az én playlistemen?

– Biczó Andi

Engem ez a fajta utaztatás iszonyúan el tud kapni! Repültem sokszor két és fél percig erre a dalra, amióta az első körben meghalglattam. Hatalmas vibe! Nagyon remélem, hogy a többi daluk is izgalmas és működik élőben ez a gyönyörű könnyedség, beletörődő-leszaró életérzés.

– Platon Sebő

A lemezborító tökéletesen kifejezi a zenéjük hangulatát. Érződik a napfényes nyugati parti inspiráció, viszont tök jól vegyítik a kelet-európai melankóliával, izgi egyveleg.

– Czeglédi Szasza

disclaimer: én ebben részt vettem, mint hangmérnök és producer (a zenekarral közösen), úgyhogy nagyon nem fogom földicsérni, és igen, hangos a pergő, ez van! Imádom a nagy kontrasztot a gótos androgün éneklés és a szubtrópusi zene között, a gitározás elsőrangú, a szöveg szintén… És ez a kontrasztnak a kitűnő megvalósításában benne is van a saját hangja a zenekarnak, vagy inkább annak a lehetősége.

– Dorozsmai Gergő

EP I by Sun-Rot

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI