granato
Kikeltető 2021

Granato ugyan bemutatkozásában szűkszavú, alig egy éve tartó elektronikus zenei munkássága annál többet mond: nagyon erős hyperpop beütés mellé anime-beatek tömkelege. Angol nyelvű dalai reggeli kávé helyett is megállják a helyüket, miközben magyar nyelvre váltásával a közepes tempó kedvelőinek is ideális választás ez a budapesti projekt.

Ez egy eléggé limonádé elektronikus projekt. Sok reverb mindenen, 80’s féle plusz early 90’s techno switch-ek. Nem tartom túl izginek ezt a projit.

– Slowgod

Szólhatna egy picit jobban, de az egész mezőnyből ez volt az egyetlen tisztán elektronikus projekt, ami őszintén megmozgatta a fantáziám.

– Sajó Dávid

Tökéletesen illeszkedik a kapitalista szimulákrumelmélet elvárásainak, jó produkt, venném.

– Kolbenheyer Erik

Nekem ez a szám az egyik kedvencem az egész idei mezőnyből, alig várom, hogy Giorgio Sajó nyakában tomboljon full extázisban. Nagyon várom, hogy élőben halljam ezt a számot!

– Czeglédi Szasza

Nahát, ezt hívják hiperpopnak? Nekem erről valamiért a blog scene kifejezés jut eszembe, valamikor a myspace utolsó éveiből, jó biztosan hülyeségeket beszélek, de valahogy végig az az érzésem, hogy ez a zene saját magának szól. Ha nem figyelek rá, olyan, mintha történne valami, de ha meg odafigyelek, akkor ilyen emózás (szenvelgés) jön csak le. Jó, hogy magyarul van a szöveg, bár sokat nem érteni belőle.

– Dorozsmai Gergő

Ez a szám egy kicsit monoton, abban az értelemben, hogy bár halad valamerre, nekem egy kicsit összefolynak a részegységei a dalnak. Lehetnének egy kicsit kontrasztosabb váltások, ha ennek van értelme. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy van az idei shortlisten olyan előadó, aki ennyire tisztán, kimondva/kimondatlanul a hyperpopból építkezik, és külön öröm, hogy nem érződik stílusgyakorlatnak, hanem abszolút megáll a maga lábán, emiatt is áll nagyon jól neki a magyar szöveg. Big like!

– Kocsis Andris

Virágzik a hyperpop az országban, legyen az a trapes vagy a picit hardcore-osabb irányból. Granato az utóbbit képviseli, egy szép stílusgyakorlattal. Szívesen meghallgatnék egy rendesen összerakott, kimasterelt EP-t tőle, mert a potenciál ott van, de még nincs teljesen kihasználva. Várom a folytatást!

– Jókay Kristóf

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI