Kebab
Kikeltető 2021

Kebab a XI. kerületből érkező rapper, aki már ismerős lehet a Kolorádós Keret színpadról. Elmondása szerint inspirációját a Móricz Zsigmond téri Groby elől gyűjti. Idén jelent meg első lemeze amiben 13 számon keresztül vezet minket körbe a budapesti éjszakán és másnapon. Ajánljuk bárkinek aki szereti a rappet és az ötletes szövegeket.

A trap óriási lehetőségeket tárt fel a hiphop-ban, iszonyat kreatívan lehet kombinálni trap zenét más stílusokká. Sajnos neki nem sikerült ez, egy újabb Kapitány Máté-t hallunk, egyszerűen unalmas.

– Slowgod

Talán az egyik legkészebb figura a mostani újhullámos hiphop mezőnyből. Baromi fless az alap, a flow is rendben van, de mintha Kebab még picit keresné, hogy a vicces vagy a komolyabb forma áll neki jobban, és itt még nem sikerült egyértelműen eldönteni.

– Sajó Dávid

Vártam valami mondanivalót azon kívül, hogy nagyon cool arc. Nem kaptam meg. De talán régimódi vagyok.

– Platon Sebő

Nagyon tetszik, hogy annak ellenére, hogy újsulis hiphopban utazik, nem a hangulatfestére megy rá, hanem tök jó csavarok és játékosság van a szövegeiben. Az alapok hibátlanok, a flow is rendben van, kíváncsi vagyok, hogy élőben is át tudja-e adni úgy, hogy akkorát üssön, mint felvételről. (A Hülyegyerek, lusta város azóta az egyik kedvenc idei számom)

– Szigeti Patrik

 

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI