boebeck
Kikeltető 2021

boebeck a pécsi dalszerző és énekes Andl-Beck Boróka művészi alteregója, aki zongorán kísérve írja és adja elő önreflexív, szövegközpontú dalait. Szerzői világában a szeretet és a hiány az, ami leginkább inspirálja. Egyelőre két dala elérhető, az “i am not” és a “red stars”, de már az A38 és a BMC mellett több helyszínen és fesztiválon is megtalálható volt fellépőként. Magyarországi munkálkodása mellett egy európai szintérre való kitörésen is álmodozik. Dalaiban érzékeny zongoradallamokon és őszinte dalszövegeken keresztül tekinthetnek a hallgatók önmagukba.

Full profi, és abszolút nemzetközi trendet követő az énekhang, de én nagyon hiányolom belőle azt a pluszt, ami meg tudná különböztetni a több száz hasonló előadótól.

– Sajó Dávid

Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen énekhangot, tök profi és színvonalas, 10/10. Érezni rajta, hogy nem azért van angolul, hogy valami alibi megoldással meg legyen úszva a szövegírás folyamata, és ez így rendben is van, pláne, ha a nemzetközi befutás a cél – ennek ellenére nekem ettől lesz kicsit személytelen, de ez döntés kérdése. Ami viszont részemről baromi nagy mínusz, az a hangszerelés: az egyszál zongorával is teljesen jól működő dalból hirtelen egy esős jelenetben találom magam akármelyik New Yorkban játszódó, korai 2000es évekbeli romkomból. Persze nem muszáj az egy zongora-egy ének szigorú keretei között maradni, sőt, viszont ahhoz izgalmasabb hangszerelési megoldásokra volna szükség, legalábbis szerintem. Ettől függetlenül a dalszerzés-énekhang kombónak köszönhetően nálam top 3.

– Fekete Giorgio

Nekem az ilyen nazális hangok nagyon szélsőségesek. Sok dolognak kell összejönnie, hogy tényleg tetszeni tudjanak. Ebben az esetben, sajnos nincs semmi energia az énekesnő hangjában, semmi karc, kosz, ami ilyen nazális hangoknál egy kis karakterisztikát tudna adni a vokálsávnak. Nem jó a kiejtés sem, ahol érezhető az ismert magyar akcentus és sok helyen már-már nagyon zavaró.

– Slowgod

Ha bárki azt mondaná, hogy egy skandináv előadót hallok-látok, kérdés nélkül elhinném. Az egészben az tetszik, hogy egyszerre full profi, és mégis van egy esendőbb, emberi oldal a produkciónak.

– Biczó Andi

Hatalmas tehetség, dalszerzőként és előadóként is. A dal is jó, azonban még a saját hang megtalálása lenne fontos, minden értelemben, hogy tényleg a következő évek egyik meghatározó előadója lehessen itthon. Nagyon meghallgatnám magyar szöveggel.

– Platon Gergő

Szerintem vitán felül áll, hogy boebeck első számain is hallani, hogy nagy tehetség, aki előtt rengeteg izgalmas lehetőség nyílhat meg, viszont ehhez érzésem szerint izgalmasabb hangszerelésre és dalszerkezetekre lesz szüksége a következő anyagain.

– Czeglédi Szasza

Szép az ének, még ha kicsit acquired taste is, még ha kicsit pontatlan is (az ilyen műfajhoz). A dal azért nem túl kiemelkedő, a szöveg inkább terápiás célzattal íródhatott, szerintem így túl sokat kíván a hallgatótól, már-már a nyomasztóság határán. A rockballadás hangszerelés szépen meg van csinálva, de elég generikus, nem igazán bontja ki azokat a lehetőségeket, amik az ének hangban vannak. Egy átgondoltabb hangszerelés sokat dobna rajta (ha már rockballada, annak az elemeivel is lehetne játszani, és nem egy-az-egyben átvenni)… meg a szöveget is valahogy jó lenne kiszakítani a szolipszizmusából. Ennyi a kötekedés része, de nagyon szimpatikus előadó, és biztos vagyok benne, hogy sikeres karrier előtt áll.

– Dorozsmai Gergő

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI