exotic girlfriend bandafotó
Exotic Girlfriend
2019 Top12

Ironikus art-pop, formabontó elemekkel, amelynek írója maga az élet: szerelmek, csalódások, utazások. Lenyomat az összetört szívekről, országokon átívelő románcokról, félreértett üzenetekről – mindez két kelet-európai hölgy (Varga Noémi, Soós Andi) tolmácsolásában. A lányok élőben inkább zenés performansszal készülnek, mint koncerttel, ahol nagy dózisban jönnek az érzelmek és az (ön)irónia, ezt a közönség például az idei Kolorádó Fesztiválon tapasztalhatta meg. A számokban nagy hangsúlyt kap a szöveg: saját elmondásuk szerint a barátság és a szerelem erejét, a női lét kihívásait világítják meg a zene és a performatív elemek segítségével.

Nagyon bírom, ha 18 lennék biztosan próbálnék csajozni a koncertjeiken, szerintem lesz közönségük is, ha ezt a stílt amiben vannak kicsit jobban expandálják.

– Csete Manek Gábor

Végre nekünk is lehetne saját Courtney Barnettünk. Sőt, rögtön kettő!

– Biczó Andi

Csak nem visszakacsint a lo-fi a kétezertízes évek végére? Abszolút kedvencek nálam, kurvajó a dal, szuper a hangszerelés, imádom a bénácska vokált, és a videó is zseniális.

– Kocsis Andris

Vállalom, nekem ez már túlzottan trash. Alapvetően elég trash ellenes vagyok, de azért az, hogy jóformán végig hamisak az énekek, nálam kiütötte azt a sorompót, ami után fel is szólalok. De mondok pozitívat is, nagyon király ez szöveg.

– Platon Sebő

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI