denevér
Kikeltető 2021

A Denevér egy csepeli/chilei duó, akik post-punkot játszanak. A pályaműt a hátán viszi a basszusfutam, de ezzel nincs is semmi baj. Emellett jó az ének és a szólógitár is teljesen rendben van. Nagyon összerakott produkció, hallatszik a dalban egyfajta megfontoltság is. Nem váltja meg a világot, de addig is egy remek zúzós szám.

Itt is egy 80’s sound próbálkozást látunk, nagyon szétúszott stoner cucc, amivel önmagában nincs gond és valamennyire élvezhető is tud lenni. Viszont a zene minősége sokat ront nekem az összképen és nem tartom ezt a bandát kiemelkedőnek még saját hangzásukban sem, főleg így angol nyelven.

– Slowgod

Egyértelműen a kedvenc számom az egész mezőnyből. Baromi jó, pörgős, szétkarcolt posztpunk, amire valószínűleg egyedül a legjobb táncolni kicsit lehajtott fejjel. Bónusz az, hogy ez még csak demó, vagyis a végleges verzió valószínűleg ennél csak jobb lesz! TOP3

– Sajó Dávid

Ez a trekk egyszerre viszonylag repetatív és érzelemdús, ami baromi király, elég nehezen elérhető kombó szerintem. Van egy olyan tippem, hogy ha egyszer eljutok majd denevér koncertre, akkor nem a nézőtér hátuljában állva akarom majd összefont kezekkel elemezni a koncertet, inkább elveszítem a pogóban a lakáskulcsom.

– Fekete Giorgio

374 zenekar közül ha emlékszem arra, ki az, akire rögtön felkaptam a fejem, az szerintem nagyon jót jelent. Azonnal beszippantott a hangulata, és plusz pont jár a leírásért: „we are two persons playing songs to dance and cry at the same time, one is from Chile and the other one from Csepel.”

– Biczó Andi

Fiatalos posztpunkos indie téma, ajánlom a többi hasonló fiatalos posztpunkos indie bandát, kicsit kásásan szól, pont azt a feszességet vagy épp költőiséget hiányolom, amit a műfajban szeretni tudok, miért angolul? Look up: HTRK, Tropic of Cancer, This Heat, Clock DVA.

– Kolbenheyer Erik

A napszemüvegemet tuti elviszem az ÉLŐ SHOWBA, félrelököm a fénytechnikust, és egyszerre tenyerelek rá a füstgép és a stroboszkóp kontrollerére, ha jön a Best Time. Denevér = Chile + Csepel = burjánzó banánfák a rozsdaövezetben <3

– Czeglédi Szasza

Nagyon hangulatos hangzás, tökéletes produceri munka, rögtön a 2010es években éreztem magam Lamantin bulin, vágyódva (nem) aziránt, hogy megint kazettán hallgathassak zenét, mert akkor olyan jó volt, vagy méginkább VHS-en mert az elmosódott képpel az igazi.,. Én csak azt sajnálom, hogy a hangulaton kívül/túl több invenció nem került bele, így szerintem bátortalan, és a nosztalgián kívül más állítást nem érzékelek belőle.

– Dorozsmai Gergő

Talán a legnagyobb kedvencem az összes közül, engem egy jó basszus témával mindig le lehet venni a lábamról, és abból itt nincs hiány, a gitár meg néha olyan, mintha szinti lenne, ami szintén kedves a lelkemnek. Iszonyat jól el vannak találva a dal arányai. Nagyon megnézném élőben.

– Kocsis Andris

Nagyon jó húzása van a számnak, szívesen elhallgatnám ezt a demót is, valahogy jól áll neki, hogy ilyen zajos. Van egy olyan megérzésem, hogy szuper koncertzenekar lesz belőlük. A nevet én szívem szerint cserélném, de elvégre Giliszta névvel is lehet jó zenét csinálni, szóval hátha kap ez az állatos vonulat még egy király zenekart.

– Szigeti Patrik

LaCajaDeFósforos · Best Time (demo)- denever

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI