towpe
Kikeltető 2021

Dóczi Peti szólóprojektjével az év elején kezdte bontogatni szárnyait, azóta nemrég megjelent első EP-je is, amivel bővebben foglalkoztunk megjelenésekor. Egyszerre nosztalgikus mégis jövőbe mutató, álomszerű downtempo popot játszik, ami akár a tengeren túlról is jöhetne. Élőben két fővel fog kiegészülni, hogy a soksávos hangzást át tudja adni. Ha szürreális beatekre szeretnél ellazulni csekkold az anyagait. 

Van egy pár jó 80’as évekből származó befolyás a hangzásban, a produkció minősége összességében oké, a felvétel is normálisnak tűnik. A két vokalista nem rendelkezik kiemelkedő hanggal és az érezhető nem-anyanyelviség ront valamennyivel a produkción. Nem egy innovatív hangzás még a magyar piacra sem, viszont populáris vonal, szóval nem kizárt hogy befuttatható, ha még javul az egész. Az arcok mögötte jóképűek, szóval ez is populáris vonalra tekintve egy plusz.

– Slowgod

Az elején picit billegő akcentus ellenére ez volt talán az egyetlen szám az egész mezőnyből, amire irónia nélkül tudtam mondani, hogy nemzetközi minőség. Az angolon kell csak csiszolni egy kicsit, mert minden más már most közel tökéletes. TOP3

– Sajó Dávid

Pusztán zenei szemszögből szerintem az egyik, ha nem a legjobban összerakott produkció a 377 jelentkező közül. Az innováció és a minőség itthon ritkán tapasztalható egyvelege, a borító pedig egyenesen 10/10. Kicsit hiányolom az arcot a dal mögött, remélem idővel előjön. Kíváncsian várom, hogy ez a stúdióban faszán összerakott dal hogyan szólal meg majd élőben.

– Fekete Giorgio

Kicsit Battles kicsit Bibio, jól összerakott, dalszerű dal.

– Kolbenheyer Erik

A BAD INFLUENCE tökéletes soundtrackje lenne az utolsó középsulis nyaram videojátékának. Mondjuk az utolsó középsulis nyaram kb. egybeér a nagy lo-fi forradalommal, ahol tuti befutó lett volna ez a track, de ez már több, mint 10 éve volt. Azt gondolom, hogy hallom az inspirációkat, nem érzem az újszerűséget, viszont ez a szám nemzetközi szinten felveszi a versenyt a hasonló stílusú, már befutott előadók számaival, és ha egy random playlistben hallanám, valószínűleg lementeném és találnék neki helyet a kedvenceim között.

– Czeglédi Szasza

Sajnos én már nem nagyon tudok azonosulni az ilyen kicsit szétcsúszott slacker hangulattal, pedig régen nagyon csíptem a mondjuk a Pavementet, de azért azóta lehűlt már a lelkesedésem, kicsit ilyen másnapos zene… talán még Mac DeMarco is hasonló. De annak, ami, a megvalósítás tökéletes. Ami nagyon tetszik benne, az amikor az ének a refrénben elkezd kicsit David Byrnössé válni.

– Dorozsmai Gergő

Talán tényleg csak az angol akcentus leplezi le azt, hogy amúgy egy magyar előadóról van szó, megjelenésben és hangzásvilágban is tök jól hozza azt a simán nemzetközi szintet, amit egy ilyen szétcsúszós-pszichedelikus pop előadótól várnék. A szöveg nekem kicsit egyszerű, illetve kíváncsi vagyok, hogyan szólal meg élőben a produkció.

– Szigeti Patrik

 

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI