Összegyűjtöttük a nyár 11+1 legforróbb megjelenését
szeptember 6, 2022

Tartalmas nyarunk volt, nehéz is lenne összeszedni minden megjelenést. Így úgy döntöttünk, összegyűjtjük nektek a mi személyes kedvenceinket az elmúlt hónapokból. A nyári hőségben is számíthattunk korábbi Kikeltetősökre, de bőven válogathattunk a hazai hiphop- és underground szcéna zenészeiből is.

Beton.Hofi – Bagira


Elég nagyot robbant Beton.Hofi az utóbbi évben a hazai hiphop piacon. Egy ideje már csepegtette nekünk a dalokat nagylemezéről (ami azóta meg is jelent), ennek a második előfutára volt a ‘Bagira’. A dal borítójától az agyad is eldobod, de legkésőbb akkor, ha megtudod, hogy a klipet Miki357 készítette. Ha ez sem lenne elég a totális extázishoz, akkor mielőtt a play gombra nyomnál, annyit megjegyeznék még, hogy az alap pedig Hundred Sins műve, aki húzott egy váratlant, és Drum & Bass beatekre ültette fel a dalt.

  • A dal megjelenésekor írtunk róla a blogon bővebben is.

Hiúz – Félig szabad


HOLI-t már nem kell bemutatnunk a blog olvasóinak, István Gergellyel közös punk duóját azonban most megtennénk. Ez a Hiúz, aminek Félig szabad című albuma nálunk debütált. Azért, ahogy a cím is sejteti nem az elvadulós, feszes punk dalokra számíthatunk, sokkal inkább elszállós irányba vették a hangulatot.

laurie. – e-naptár


Aki a Kikeltető fellépőit figyelemmel követte, megismerhette Laura nevét. Új dala az ‘e-naptár’ már laurie. művésznévvel debütált a Spotify-on. A szám egyébként hangzásban kicsit jobban közelít a bedroom pophoz, és kicsit távolít a bluesos vonaltól, amit korábban hallhattunk.

  • A megjelenés kapcsán készítettünk vele egy interjút is.

Young Majré – Mindenki Majréja


Egy év után végre új anyaggal jelentkezett Young Majré, akinek ez az első több számos megjelenése. ‘Mindenki Majréja’ öt dalt tartalmaz, és az egyiken 1301-gyel is együttműködött. Ami különösen izgalmassá teszi az anyagot, hogy a trapes és a rockos világ is érvényesülni tud rajta, sőt még a garage beatbe is belekóstol.

Csernovszky Márk – Hold; Aranykor


Csernovszky Márk nevét érdemes megjegyeznünk, ugyanis fiatal kora ellenére már zseniálisan bűvöli a billentyűket. A nyár során előbb egy dallal, majd egy egész kislemezzel ajándékozott meg minket. Az EP számai közül a ‘Hold’-at ismerhettük meg elsőként, mely az egész életen át tartó kötelességekről és egy rejtélyes telefonhívásról szól. Augusztusban pedig megjelent az Aranykor is.

towpe – High Hopes


A szintén Kikeltetős towpe is megörvendeztetett minket a nyáron új klippel és dallal. A ‘High Hopes’-ban egy halódó, egészségtelen kapcsolatba pillanthatunk be. Az ehhez készült visualizer pedig a maga színes, figyelemfelkeltő, de egyszerű stílusával tökéletesen egészíti ki a számot. Akinek pedig tetszését elnyeri, annak jó hír, hogy tervben van egy EP is.

  • A dal megjelenésekor interjúztunk is egyet az idei keltetős finalistával.

lil nö – kiskutya


Szalai Anna a kezébe vette a magyar valóságot, a cuki kiskutyákat és a legjobb rap trükköket és olyan ütős paródia(?!) tracket gyúrt belőlük, hogy azóta is rengeteget pörög. Nem is szaporítanám a szót, nézzétek meg magatok.

Analog Balaton – Zserbógalopp


Az Analog Balaton szinte berobbant a tudatunkba az első lemezével, így egyértelműen vártuk a folytatást. Ami most ‘Zserbógalopp’ néven meg is érkezett, és egyből klipet is kapott. Az biztos, hogy ez is elég intenzívre sikeredett, így csak többszöri hallgatásra, nézésre áll össze teljessé a kép. Az alap marad egy könnyedebb toporgós vonalon, a szöveg pedig hozza a mélységet hozzá.

  • A linkre kattintva olvashatjátok korábbi cikkünket a megjelenésről.

Aviary – Television Factory


Szintén Kikeltetős a listán Aviary, aki nyáron új dalt adott ki. A ‘Television Factory’ szintiben bővelkedő dallama könnyed, szemben a szöveg borongósságával. Énekesük szerint ezzel a számmal egy új oldalát mutatja meg most a zenekar.

  • Bővebben is olvashattok a megjelenésről a blogon.

Lady/Bird – Jomo


A Csóka Ági-féle Lady/Bird dalszöveg videó kíséretében adta ki legújabb szerzeményét, a ‘Jomo’-t, ami már a szeptemberi lemezre hangol rá. A dal maga egyszerű képben festi le azt a péntek estét, amikor egyáltalán nincs kedvünk kimozdulni. Ezt a hangulatot szerintem tökéletesen sikerült megragadnia.

  • Májusban egy másik dala kapcsán olvashattatok róla a blogon.

Co Lee – Book of Life


A hazai underground hiphop szcéna képviseletében Co Lee is felkerült a válogatásunkra, ‘Book of Life’ című új dalával. A számban olyan közreműködők neve szerepel, mint don C, Tat és Savi Kaboo.

  • Korábban interjúztunk vele, a linkre kattintva olvashatjátok.

+1 Pogány Induló – Gettó Csirke


Ugyan Pogány Induló ‘Gettó Csirke’ című száma még május végén jelent meg, igazán nagyot a nyáron robbant, így tiszteletbeli helyet szerzett a listán. Igazából, az egész nincs túl gondolva, mind a szöveg, mind a zene a maga letisztultságában és egyszerűségében üti a legnagyobbat.

  • A linkre kattintva olvashatjátok, mit írtunk a megjelenéskor.