Az elégedetlenségből táplálkozik az Aviary legújabb dala
december 2, 2022

Új dallal jelentkezett a tavalyi Kikeltetőn megismert kísérleti-rock banda, az Aviary. A srácokkal a tehetségkutató után egy nagyobb terjedelmű interjút is készítettünk, amit ide kattintva olvashattok. A gloom, ost (németül a kelet) címre hallgató szám szövege az elégedetlenség és a jelenleg sokak által tapasztalt szorongásokat dolgozza fel, meséli az énekes:

„Van egy ilyen elembertelenedett világszemlélet az egészben.”

A dal hangszerelése a szokásoshoz képest egy fokkal akusztikusabb, ami végig szempont volt az írása során.

„Balázsnak egy demo ötletéből indultunk ki, amit még tavasz környékén rakott össze. Amikor egy augusztusi este Zola megmutatta a gitár intro témáját Balázsnak, éppen a másnapi felvételezésre készítette elő a stúdiót egy islingtoni pincében. Itt dőlt el, hogy az akusztikus gitár központi eleme lesz a dalnak. Külön köszönet Hegedűs Józsinak, hogy kölcsönadta a gitárjait stúdiózni.

Meséli Renátó a dal alakulása kapcsán.

A dal borítója egy AI-által generált kép lett, ami mostanában hazánkban is egyre népszerűbb zenei körökben. A képpel a zenekar célja a dal kisugárzásának és a zenekar esztétikájának vegyítése volt, amiről nekem rögtön a srácok első klipje ugrott be, így egyértelműen sikerrel jártak.

A zenekar nemrég járt Szerbiában a Changeover fesztiválon, december 9-én pedig eddigi legnagyobb koncertjüket tartják az A38 hajón, a görög Sworr társaságában, ahol először lesz hallható a most megjelent dal is, esemény és egyéb infókat erre kattintva találhattok.