Most a te karantén-zenéd is felkerülhet a Telekom Electronic Beats válogatására
május 18, 2020

A zeneipart is erősen megviselő vírushelyzetben lassan, de biztosan enyhülnek a korlátozások és éledezik Budapest is. A klasszikus értelemben vett zenés események sorsa ugyan még mindig sok kérdőjelet dobál elénk, de például újranyitott kerthelységekben (és júniustól  esetleges lagzikban) nincs kizárva, hogy óvatos élőzenébe vagy DJ pultokba botolhassunk.

A különböző karantén-válogatásoknak, streamelt koncerteknek és Insta-fesztiváloknak hála eddig is volt mit hallgatni, illetve a Telekom Electronic Beats SzpottoljOtthon streamsorozatával varázsolt éjszakai vibeot a nappalinkba a hazai elektronikus zenei élet karaktereivel. Ezúttal pedig arra is gondoltak, hogy a plusz felszabadult idő és otthonlét plusz kreatív energiákat is generálhat.

Május 18. hétfőtől három héten át – június 7. vasárnap éjfélig – várjuk olyan zenei producerek jelentkezését, akik az önkéntes karanténjuk alatt, a #maradjotthon szellemében írtak vagy írnak éppen friss zenéket, és ezeket szeretnék megmutatni az univerzumnak

– szól a Zenék közös nevezőn névre keresztelt kezdeményezés felhívása, elsősorban olyan otthoni zenekészítőkhöz, akik eddig még nem tudták áttörni a figyelem falát, pedig megérdemelnék, illetve a most éppen fellépések nélkül maradt, már ismert underground zenészekhez is.

A beküldött számokból pedig válogatás készül, nem is egy, hanem rögtön három.

Mivel mi magunk is célunknak tekintjük a feltörekvő, izgalmas produkciók bemutatását – például a Kikeltetővel vagy a Szimpla Lemming Program támogatásával – nem is kérdés, hogy szimpatizálunk ezzel a tervvel.

A legjobbnak ítélt alkotások végül hivatalosan kiadott válogatásokon kapnak helyet, amiket a Telekom Electronic Beats a Selected Sounds kiadóval közösen jelentet meg, professzionális masteringet követően (köszönhetően az Analogue Zone-nak), biztosítva a tökéletes megszólalást.

Emellett pénzjutalom is jár a kiválasztott zenék szerzőinek, illetve egy szerencsés dal videóklipet kap, egy 25 év alatti fiatal kezdő producer pedig MagentaKraft különdíjjal gyarapodik, ami egy masztering kurzust és egy Elektron Digitakt dobgépet foglal magában.

A Telekom Electronic Beats folyamatosan frissített Spotify lejátszási listáin már futó hármas tematika alapján Popping (azaz popzene), Clubbing (vagyis éjszakai táncparketteket célzó zenék) és Xperimenting (kísérleti darabok) kategóriákban lehet indulni kettő és nyolc perc közötti zenei dolgozatokkal. Ennél több feltételt nem is szeretne szabni a TEB csapata, akik hisznek abban, hogy ugyan most fizikai korlátok közé vagyunk szorítva, együtt mégis egy olyan, határokon átívelő dolgot lehet létrehozni, amire az utánunk jövő generációk is boldogan nyomják meg a play gombot.

  • Ha tehát produktívan telt a karantén és szárnyra kapott zenei vénád már nem bírja tovább a bezártságot, itt megtalálod a pályázat pontos menetét.