Elindult a jelentkezés a nyolcadik Szimpla Lemming Programra

Cikk

december 18, 2019

Steszkó Zsanett

1469

Gőzerővel robog az idei Kikeltető, holnap lesz a harmadik élő forduló, de a januári finálé után sem fogunk unatkozni, ugyanis idén is csatlakoztunk a Szimpla Lemming Program tehetséggondozó és felkutató projektjéhez.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Tavaly olyan kedvenceink fordultak meg itt, mint a titokzatostelepesek, a TPSRPRT, a Rebootflow és a Ventures, a korábbi évek nevei között pedig megtaláljuk a Supra Universumot, az Ethnofilt, Hó Mártont vagy éppen a The Best Bad Tripet is.

Most pedig elstartolt a jelentkezési időszak a nyolcadik Lemming Programra is.

A program első része egy önálló est a Szimpla Kertben. A koncertet élőben közvetíti a Szimpla Kert online csatornája, egy kiválasztott számról pedig egy teljes értékű, szuper minőségű felvétel is készül.

A zenekar ezután színt vallhat a Tilos Rádió Budapest Eklektik c. műsorban, hogy milyen is lemmingnek lenni.

A Lemming Kerekasztal beszélgetésen pedig tapasztalt zenészekből, szervezőkből, újságírókból és egy coachból álló bizottsággal közösen vizsgáljuk a zenekart, mint jelenséget.

A Lemming Bizottság tagjai ezen aktívan részt vesznek, és a zenészekkel együtt osztják meg tapasztalataikat a közös zenélés belső dolgairól. Ők együtteseket támogató szakmabeliek, velük lehet személyes kapcsolatot kialakítani, tabukat döntögetni:

A koncertek lezajlottával a zenekarok személyre szabott lehetőségeket kapnak díjak helyett. Végül, egy speed meeting keretein belül egyéni konzultációkban lehet részük a bizottság tagjaitól, témaköreik alapján, mint lemezkiadás, koncertszervezés, sajtó, egyebek.

A Szimpla Lemming Programra 2019. december 15. és 2020. január 19. között lehet jelentkezni a Dalok.hu Lemming Program menüpontjában.

A jelentkezés során fel kell töltened két saját felvételt MP3-ban, rövid leírást és fotót a zenekarodról, meg kell adnod az elérhetőségeidet. Ezáltal hozzájárulsz ahhoz, hogy a zenét és a fotót elérhetővé teszik a nyilvánosság előtt a pályázat idejére.

A jelentkező vállalja, hogy továbbjutása esetén ad legalább 60 percnyi élő koncertet a Szimplában 2020 márciusában a szervezőkkel leegyeztetett időpontban, továbbá a zenekar legalább fele megjelenik a kerekasztal beszélgetésen.

“És ez tényleg csak az eleje. Aki a Lemming Programba bekerül, az Budapest és Magyarország zenei véráramába kerül be. Itt olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akiktől inspirálódhatsz, sőt akár még össze is állhattok.”

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!