A Mordái supergroupja a KERET Sessions falait is megrengette extázisba csomagolt népdalaival
október 7, 2019

Nóvé Soma népzenével kísérletező új projektjéről már korábban is írtunk, a közel egy év alatt azonban sok minden történt és a Mordái egy ideje többfős zenekarként koncertezik és osztja a libabőrt. Számomra például az idei Bánkitó egyik legélvezetesebb zenei rituáléját teremtették meg. 

Soma, Czitrom Ádám, Kapusi Viktor, Klausz Ádám, Porteleki Áron és Vértesi Ferenc mind-mind ismerősek lehetnek a budapesti underground színtér azonos vagy épp eltérő szegleteiből. Van, akiket közös projektekből, másokat pl. a The Best Bad Tripből, a JazzaJból, a Middlemist Redből, a Gilisztából, a GNÚból, a Bujdosó Trióból, vagy egy-egy kisüzemi freejazz sessionből tarthatunk számon.

Abban tehát reménykedhettünk, hogy a képletből valami kellően elsöprő zenei élmény kerekedik ki és szerencsére nem is kell csalódnunk. A srácok mindezt a Kepler Stúdió falai között is bemutatták, legközelebb pedig október 15-én élhetjük át élőben is, a Lumenben. És, ha minden jól megy, a lemezmegjelenésre sem kell már sokáig várnunk.

A KERET Sessions-ben felcsendülő/dörrenő dalok:

‘Látod, Rózsám’
‘Nem úgy van most, mint volt régen’

Ezekért a felemelő képkockákért a Mordái mellett köszönetet kell mondanunk a Club-Maténak, a Kepler Stúdiónak, azaz Miskolczi Marcinak és Győrffy Máténak, a videósoknak, Bolla Kolinak, Klecska Bertalannak, Komróczki Diának, Miskolczi Péternek és Látos Márknak, valamint Nóvé Somának a főcím animációért.