Kikeltető PÉNZ
Friss népdalfeldolgozás a Middlemist Red frontemberétől

Friss népdalfeldolgozás a Middlemist Red frontemberétől

Nóvé Soma korábbi szólóestjein már dolgozott fel különböző magyar népdalokat egyszálgitáron, most azonban egy koncepciózusabb projekt első darabját osztotta meg.

A Middlemist Red énekes-gitárosa ‘Látod, rózsám’ címmel jelentette meg első hivatalos szólótrackjét, mely lényegében egy népdalfeldolgozás feldolgozása. A dél-dunántúli népdalt többek között a legendás Muzsikás is feldolgozta Kati-Kata címmel.

Ezt a verziót gondolta tovább Soma – áthengszerelve elektromos gitárra, zajos pszich-rock dobkíséretre és egy szaxofonra. A füljáratokban könnyen ottmaradó dallam ezzel kapott egy kis garázshangzást némi Morphine beütéssel. Izgalmasnak tűnik leírva, szóval hallgassátok inkább.

Szerencsére nem marad árván ez a nóta, hamarosan ugyanis egy kislemeznyi népdalfeldolgozással fog jelentkezni Soma. A lemez producere és hangmérnöke a Run Over Dogsból ismerős Gál Máté lesz.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.