Grenoble-i beat balett a Robotban
szeptember 19, 2019

Automatizált bogarak és a fény gyermekei. Rózsaszín bárányfelhőn érkeznek a francia aranyifjak megfesteni a hétvégédet!

A Hold Station pár éve már játszott Budapesten, egy feröer-szigeteki csapattal érkeztek egy egész estés rendezvényre. A kisiskolás képű francia srácok meglepően dögösen működtek a színpadon, a muzsika már akkor is nagyon átjött, szerettem volna beszámolni nektek a produkcióról, de mára már elfeledett okokból ennek a cikknek a megírása elmaradt.

Akkor még a kiforratlanságuknak tulajdonítottam a nyers, beates felhangot, mostanra azonban védjegyükké vált. Emellett pszichedelikus, bluesos és garázsrockos behatásokat vehetünk észre a munkásságukon.

Az első nagylemezt, a Jockoid Tales-t 2015-ben adták ki, huszonegy-két évesen. Az album nagyon kezdetleges, de annál lelkesebb. Minden gyermekbetegsége ellenére, eljutott egészen a lemezes polcomig, őket pedig ez az anyag repítette végig anno Európán, Spanyolországtól szülőföldünkön át, egészen Szerbiáig.

Ezt követte 2018-ban a Dawn of a New Day, amin már érezhetően rálépett saját útjára a formáció. Azonban az élet úgy hozta, hogy sorozatos balszerencsék nyomán ezt a többre érdemes kiadványt nem sikerült körbevinni a kontinensen.

A nemsokára megjelenő Sunshine People and Robot Bugs-on, már tudatos muzsikusokat hallhatunk, akik tisztában vannak az iránnyal, amerre haladni szeretnének. A produkció mit sem vesztett fiatalosságából és a korábbi visszalépést követően új erőre kaptak. Már három nóta is hivatalos az új LP-ről. Nem fogjátok elhinni, de az első kettő, a Sunshine People’ és a Robot Bugs’ volt. Nemrég dobták ki a ‘Hive’-ot, amely videóján már a borítót is megtekinthetjük.

Igen kár, hogy köpnek a világra és inkább maguknak csinálják a művészetet, de szerencsére utazni azért nem restek.