Az Iceage, a Bo Ningen és több Kikeltetős kedvencünk is biztos ott lesz az ősz legnagyobb pszich-rock buliján

Cikk

július 16, 2019

Steszkó Zsanett

350

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Harmadszor is pszichedelikus rock-csúcstalálkozóval billenti ki a Dürer Kert termeit a megszokott valóságukból a Vanishing Point fesztivál. A hazai szcéna krémje mellett dán post punk és japán noise rock is tágítja majd a spektrumot, és ez még csak a névsor legelső szelete…

Idén október 12. napját véshetjük naptárainkba az egynapos klubfesztivál dátumaként. A legutóbbi Bass Drum Of Death-es, The Wytches-es, Wolf People-ös felhozatalt nem könnyű überelni, de az első pár név máris bíztatóan hangzik.

Nemrég Czeglédi Szabi mesélte nekünk a Bánkitó kapcsán, hogy az Iceage tavalyi bánki headlinersége mennyire jó ötletnek bizonyult.

Így ha lemaradtatok volna az ominózus alkalomról, most a Dürerben megnézhetitek a dán punk kvartettet, akik már 2013-ban is megrengették ezeket a falakat.

Ha pedig nem meglepő módon ismeretlen terep lenne számotokra a japán noise rock és neo-pszichedélia világa, akkor egzotikus csemege lesz a Bo Ningen japán, ám Londonból gyökerező négyese, akik most először látogatnak el kis hazánkba.

Természetesen nincs Vanishing Point a házigazda Middlemist Red nélkül és nem lehet teljes az örömünnep az olyan hazai alapkövek nélkül sem, mint a Run Over Dogs, a Meteo, a Panel Surfers vagy a The Keeymen.

Gazdagítja a sort a KEXP-s fellépéssel büszkélkedő The Qualitons és nagy örömünkre két friss Kikeltetős gyöngyszem, a Carson Coma és Perrin is.

Túl kevés szabi maradt a nyári fesztiválokra? Akkor itt most egy füst el lehet csípni a hazai favoritok javát.

Címkép: Komróczki Dia

PLAYLISTEK