Az amerikai Bass Drum Of Death is jön az októberi Vanishing Pointra

Cikk

szeptember 6, 2018

Énekes András Előd

357

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Tavaly az őszi klubszezon egyik legkellemesebb meglepetése volt az első alkalommal megrendezett Vanishing Point fesztivál. Bár a Middlemist Red szervezésében egyébként is minőségi bulit várhattunk, idén a tavalyinál is magasabbra teszik a lécet a srácok, hiszen a garázsrock egyik legnagyobb neve, a Missisipiből származó Buss Drum Of Death is felkerült a line-up csúcsára.

Az alapvetően pszichedelikus klubfesztivál ezzel a húzással – illetve a további fellépők névsorát szemlélve – a kísérletezős, szétcsúszós pszichedélia helyett inkább a keményebb hangzások, a rockzenei gyökerek mellett tették le a voksukat, természetesen kitartva a pszich-rock vonal mellett a vizuális megjelenéssel és az előadók jókora százalékával.

Az amerikai Buss Drum Of Death ráadásul idén nyáron adta ki négy év üresjárat után új nagylemezét Just Business címmel, ami stabilan hozza a zenekar eddigi hangzását, kicsit továbbgondolva a basszus és dob (sic!) vezette dalokat billentyűkkel és néhány váratlan dallal.

Az október 6-i bulin többek közt fellép még az olasz Soviet Soviet, a brit Wolf People és az amerikai Paul Cherry is, de a kicsit szélesebbre tárt színtér magyar főszereplői sem maradhatnak el a Dürer Kert különböző színpadairól, mint például a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Puma Danger, a Panel Surfers, vagy a Zombie Girlfriend.

Hangulatfokozó gyanánt nézzétek meg a tavalyi Vanishing Pointról készült utómozinkat, ha a fenti névsor nem lett volna elég.

PLAYLISTEK