A KERET Sessions stúdióját ezúttal a METEO szintihullámai töltötték fel

Cikk

november 4, 2019

Steszkó Zsanett

544

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A METEO munkásságát már a 2015-ös Kikeltető óta figyelemmel kísérjük, legutóbb Hayline című albumuk kapcsán írtunk róluk májusban, most pedig a KERET Sessions falait is megrezegtették kísérletező, torzított szintiszólamaikkal.

A korábbinál gépiesebb mégis dreamy, időnként syntwaves, máskor noise pop hangzásvilág annyi billentyűs hangszert és kütyüt csábított a Kepler Stúdióba, amennyit az talán még sosem látott, létrehozva egy egészen egyedi atmoszférát, amiben lemezük két dala és egy Radiohead klasszikus is jól megférnek egymás mellett.

A srácok legközelebb korábbi sessionvendégünk, a Mayberian Sanksülotts társaságában lépnek fel a Trafóban, december 7-én.

A rögzített dalok:

– Death Noise Clan 
– Ode on a Dutch Backpack 
– True Love Waits 

Ezekért a kép-, és hangkockákért a METEO mellett köszönetet kell mondanunk a Club-Maténak, a Kepler Stúdiónak, azaz Miskolczi Marcinak és Győrffy Máténak, a videósoknak, Bolla Kolinak, Komróczki Diának, Miskolczi Péternek, Klecska Bertalannak és Szentgyörgyi Jánosnak, valamint Nóvé Somának a főcím animációért.

PLAYLISTEK