Kapcsolódj le 2020-ról Ben Leavez TÖRZS re-remixével

Zene

december 30, 2020

Steszkó Zsanett

3662

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A TÖRZS Baradla-barlangban rögzített Tükör című lemezéről és annak koncertfilmjéről mi is többször értekeztünk, a hipnotikus anyag remixlemeze pedig nálunk is debütált, többek között FALMI, Ferko, Iamyank, Ben Leavez és Vass Viki újragondolásaival. Utóbbi páros azonban legnagyobb szerencsénkre nem bírt magával és a kreatív energiáival, így született egy vadonatúj re-remix is, amit nálunk hallhattok először:

A dal születéséről a Kikeltetőből is ismerős Ben Leavez, vagyis Csontos Bence mesélt is:

„Év elején, mikor Vikivel a dolgoztunk a TÖRZS ’Hatodik’ című dalának feldolgozásán, konfliktusban éreztem magam, ugyanis annyira szerettem az eredeti számot, hogy hozzá se mertem nyúlni a gitárokhoz. Inkább úgy tekintettem a feldolgozásra, mintha úgymond csak felállnánk Vikivel a srácok mellé a színpadra és a saját stílusunkat hozzátéve adnánk elő a számot közösen. A srácoknak ez sose tetszett annyira… Somát idézem: ’Hol vannak a vinnyogó szintik?!’ Ezzel a kommenttel akkora civódás született bennem, hogy akármennyire is akartam, nem tudtam elektronikus elemeket hozzáadni a dalhoz, így megbékéltünk az eredeti ötletben.

A lemez megjelenés után közeledett egy fellépés Vikivel, és rájöttem, hogy uramisten, hát hogy fogjuk előadni a dalt a TÖRZS nélkül? Egyből elkezdett pörögni az agyam, hogy lehetne teljesen a saját stílusunkra formálni, és rövid időn belül meg is született a második epizód ’Cold’ néven. Elég gyakran járok úgy, hogy akár hónapokat dolgozok valamin, és miután már kint van a nagyvilágban és nem lehet visszacsinálni, akkor jut eszembe millió új ötlet. Ezúttal nem tudtam magamba tartani az újra-újragondolt verziót.”

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK