Fekete Giorgio idei Kikeltetős kedvencei

Cikk

október 19, 2021

keretblog.hu

2486

Megjelent a 34 zenekaros shortlistünk a 2021-es Kikeltetőre, mi pedig most sorra vesszük, hogy melyik zsűritagunknak ki volt a három kedvenc előadója. Elsőként Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere, Kikeltetős alumni mondja el, hogy kik tetszettek neki a legjobban.

Hegedűs Józsi

“Benned gyufaláng, bennem szárazfa van – Benned tisztítőtűz, abban látom magam”. Hidegrázós. Az egyetlen dal a mezőnyből, amit napi szinten újra meg újra meghallgatok. Legszívesebben egy 20.000 karakteres, dupla sorközes esszében fejteném ki a gondolataimat erről a dalról. Ezt a számot viszont nem lehet – sőt, nem is szabad – úgy megszeretni, hogy valaki győzköd: meg kell találni a megfelelő helyzetet, egyedül lenni, meghallgatni, odafigyelni rá, kizárni minden mást. Gyönyörű.”

boebeck

“Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen énekhangot, tök profi és színvonalas, 10/10. Érezni rajta, hogy nem azért van angolul, hogy valami alibi megoldással meg legyen úszva a szövegírás folyamata, és ez így rendben is van, pláne, ha a nemzetközi befutás a cél – ennek ellenére nekem ettől lesz kicsit személytelen, de ez döntés kérdése. Ami viszont részemről baromi nagy mínusz, az a hangszerelés: az egyszál zongorával is teljesen jól működő dalból hirtelen egy esős jelenetben találom magam akármelyik New Yorkban játszódó, korai 2000es évekbeli romkomból. Persze nem muszáj az egy zongora-egy ének szigorú keretei között maradni, sőt, viszont ahhoz izgalmasabb hangszerelési megoldásokra volna szükség, legalábbis szerintem. Ettől függetlenül a dalszerzés-énekhang kombónak köszönhetően nálam top 3.”

Laura

“Ami bebetonozza ezt az előadót a képzeletbeli dobogómra az nem az önmagában jó zene és az önmagában jó szöveg, hanem az, hogy mennyire parán passzol az előadó hangja ahhoz, amiről énekel: nagyon őszintének hat. Amikor az első verze elején bejött az ének, arra gondoltam, hogy pontosan olyan mértékben nem hibátlan ez az énekhang, hogy izgalmasnak találjam, és közben mégse tűnjön zavarónak – én személy szerint azóta is fel tudom idézni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Ha élhetek egy építő jellegű kritikával/tanáccsal az az volna, hogy ha hosszútávon foglalkozni akarsz ezzel a projekttel, amit őszintén remélek, akkor érdemes átgondolni, hogy ez a “Laura” művésznév biztos a legpraktikusabb döntés-e megjegyezhetőség és egyediség szempontjából – persze tudom, hogy ez mindig érzékeny téma, de ez tipikusan olyan döntés, amit idővel egyre nehezebb és “fájdalmasabb” meghozni, ezért érdemes az elején jól átgondolni :-)”

Laura · E-naptár
A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!