Laurie új klipjével búcsúztatjuk az idei nyarat
szeptember 28, 2023

Vége a nyárnak, megint esik, lassan itt az Október és a klubidőszak is, Laurie pedig igazi melankólikus nyárbúcsúztatóval jelentkezik. A ‘Pára’ még Augusztus végén jelent meg, most pedig egy klippel egészült ki.

A nyári „túltöltöttségről”, a rengeteg impulzusról, lehetőségről ami ebben az energiadús időszakban adódik és amikkel nem tudunk mindig élni. Mikor egyszerre annyi minden történik mindennel és mindenkivel, köztünk önmagunkkal is, hogy nem tudjuk befogadni, megemészteni. A Lauriera jellemző zenei hangulatingadozások, ambivalenciák, itt is jelen vannak, tök jól hozzák a nyár „kihagyott ziccerjeinek” melankóliáját, a könnyed hangszerelésű alapra, picit szomorkás szöveg íródott.

„Még Június elején nagyon rá voltam pörögve a rubberband gitárokra és szerettem volna valami hasonló hangzású dalt írni, de nem volt kéznél ilyen hangszerem, úgyhogy apukám szemüvegtisztító kendőjét gyömöszöltem be a gitárom húrjai alá. A szöveggel viszont különösen sokat bíbelődtem, semmi sem tetszett, amit kitaláltam. Aztán hosszú hetek után, a stúdiózás előtti éjszaka leültem és teljesen átírtam minden korábbi verziót, kivéve a kezdő sort.”

– Mesélte Laura

A klip egy szupernyolccal felvett nyaralás montázsa, tele nosztalgiával. A kamera használt, régi felszerelés révén véletlenszerűen működött, az első snittnél derült ki, hogy hibás, így a forgatás igazi zsákbamacska volt. A videót Déri Bálint rendezte és vette fel.

A szám munkálataiban továbbá ismét részt vett T.O.W.P.E (Dóczi Peti), aki amellett hogy a hangszerelésben működött közre, a produkció színpadi hangzásában segített és ha már fellépésről van szó, Lauriet legközelebb Október 21-én, a Három Hollóban hallhatjátok, Szalai Anna és Dorozsmai Gergő duójának, az L.A Suzinak lemezbemutató koncertjén, előzenekarként.