Ebből a 34 produkcióból kerülnek ki az idei Kikeltető fellépői
október 16, 2021

Elérkeztünk a hetedik Kikeltető egyik legizgalmasabb részéhez: megvan a shortlist, rajta a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 34 produkcióval, akiket rekordmennyiségű jelentkező közül választottak ki. Az egyéves kihagyás után idén 377-en küldtétek el a felfedeznivaló zenéiteket, ami több mint kétszerese a 2019-es mezőnynek. Már ez a tény is meglehetősen inspiráló, de a java csak most jön!

Ebből a végtelenül színes felhozatalból gyűlt össze a shortlist 34 előadója, akikről a Kikeltető oldalán, vagy alább, a nevekre kattintva bővebben is olvashattok. A közülük megszavazott 16 legjobb pedig felléphet majd a Kikeltető klubesteken, melyeket november 11-én, 18-án, 25-én és december 2-án tartunk a Turbinában. A fellépők félórás koncertjeit videóra is vesszük és közzétesszük a KERET YouTube-csatornáján. Közülük a legjobbakat visszahívjuk január 8-án a Kikeltető egész estés Záróbulijára, ami idén is a Trip Hajón lesz.

És akkor a shortlist szereplői, vagyis a 2021-es Kikeltető legjobb 34 előadója:

4Bards, ajsa luna, Ancient Spaceships, Annie Lane, Aviary, BeBe, boebeck, Bonerjams, Commodore Mozart, Cuetzpalómitl, CVA Disco, Damara, denevér, DePetris, Flanger Kids, granato, Heavy Mountain Olympia, Hegedűs Józsi, HOCUSPONY, Human Ramen, Hűvös, KADAMBABREDER, Kati Wintermans, Kebab, Laura, Naturakwa, NND, O’SULLIVAN, ONAKOM, Pandóra Projekt, Sasa Lele, Sophie M, Sun-Rot, towpe

A KERET blog Kikeltetője az ország legnagyobb független zenei tehetségkutatója. A korábbi években olyan előadók tűntek fel a programban, mint az Analog Balaton, a Carson Coma, a Platon Karataev, Krúbi, a Megtűrtek, az Agavoid és még nagyon sokan mások. Ha a korábbi évek videóit nézegetnétek, itt találtok hozzá egy YouTube playlistet, a legutóbbi aftermovieval pedig máris el lehet kezdeni a hangolódást: