Online és offline is támad a régió legfrissebb előadóival a holnapi BUSH
november 3, 2020

Update: a kedd esti friss kormányrendelet után a szervezők villámgyorsan átszervezték az egész eseményt online, Zoomon közvetített formába. 

Az ősz beköszöntével nemcsak a klubszezon érkezik el – legalábbis a „koronamentes békeidőkben” – hanem a Budapest Showcase Hub ideje is. Idén sincs ez másképp, azonban ezúttal egy egynapos eseménybe sűrítődnek a történések az A38 Hajón, a fellépők nagyobb részével pedig online fogunk megismerkedni.

Az esemény immár ötödik éve Magyarország és Kelet-Európa legmenőbb bandáit mutatja be a szakmának és nagyközönségnek, ám a járvány és az utazási korlátozások meglehetősen átírták a zenei showcase fesztivál programját.

Idén is 31 friss előadó került be a BUSH line-upjába, közülük azonban csak néhányan tudnak bemutatkozni élőben, a többiekkel három nemzetközi házigazda segítségével egyedi hangvételű, angol nyelvű videókban találkozhatunk.

A sorozat előzetese már elkészült, a teljes videók a fesztivál kezdetétől lesznek elérhetőek.

A magyar közönség számára felbukkan majd néhány ismerős – Mongooz and the Magnet, I Am Soyuz, Platon Karataev, Mius, Törzs, Surfalone, Saya Noé, Shell Beach, The Anahit – de érdemes lesz csekkolni a külföldi neveket, hiszen a BUSH egyik lényege, hogy izgalmas újdonságokra leljünk. Így volt ez például a tavalyi alkalomnál is.

A koncepció szerint a meglepő tényektől hemzsegő videók azon tömegeknek is kedvet csinálnak a friss, feltörekvő zenészekhez, akik egyébként nem szívesen olvasnák el az fellépőkről szóló biográfiákat.

A teljes online-up

A csökkentett üzemmód ellenére is izgalmas programokat ígér az egynapos minifesztivál. Az A38 színpadán fellép majd az I Am Soyuz, Saya Noé, a Mongooz and the Magnet és a Törzs, az orrteraszon pedig a Telekom Electronic Beats Showcase keretein belül az általunk is sokszor emlegetett TEB válogatás néhány fontos szereplője is bemutatkozik, vagyis Mennydörgő, a Flanger Kids, Ben Leavez, Fausto Mercier, DJ Mesterháza és Normál Tamás.

A kiállítótérben helyet kapó szakmai programok egy része a zenei élet újraértelmezésére és a pandémia okozta változásokra koncentrál.

Ilyen például a nemzetközi zenei ügynök-panel, ahol Anderson Paak ügynöke Beckie Sugden, és Németország legnagyobb promótere, az FKP Scorpio-s Yan Mangels beszélgetnek a bizonytalan jövőről,  vagy azok a kerekasztal beszélgetések, melyek a fiatal független kiadók előtt álló feladatokról és a megváltozott médiafogyasztási szokásokról szólnak, illetve a zeneipari vállalkozásokat érintő kihívásokra igyekeznek megoldási javaslatokat adni.

Lesz az Angol és Európai Music Supervisorok Szövetségének bevonásával zajló listening session is, valamint egy interaktív workshop, melyen a Yamaha hangszergyár bemutatja a legújabb termékeit és azok felhasználási módjait is.

Címkép: Komróczki Dia/BUSH 2019