Ismét bezárnak a szórakozóhelyek és éjjeli kijárási korlátozás lesz
november 3, 2020

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon tett bejelentésében elmondta, hogy a kormány ma éjféltől újfent bevezeti a rendkívüli jogrendet, ami bizonytalan ideig erőteljesen megpecsételi a közeljövő zenés, táncos rendezvényeinek, koncertjeinek sorsát is.  

Mivel az operatív törzs megállapítása szerint a szórakozóhelyeken a járványügyi szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni, így ezek a helyek bezárnak, emellett éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe, éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

Hozzátette továbbá, hogy a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és a maszk használata kivétel nélkül kötelező – ezek alapján az ülős koncertek sorsa egyelőre rejtély.

Update: Mégsem az összes szórakozóhelyet zárják be, hanem csakis a koncerthelyszíneket és diszkókat.

„2. § (1) Tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, a) amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és b) amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.”

Címkép: Kikeltető a boldog békeidőkben/Komróczki Dia