Ismét bezárnak a szórakozóhelyek és éjjeli kijárási korlátozás lesz

Hírek

november 3, 2020

Steszkó Zsanett

961

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon tett bejelentésében elmondta, hogy a kormány ma éjféltől újfent bevezeti a rendkívüli jogrendet, ami bizonytalan ideig erőteljesen megpecsételi a közeljövő zenés, táncos rendezvényeinek, koncertjeinek sorsát is.  

Mivel az operatív törzs megállapítása szerint a szórakozóhelyeken a járványügyi szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni, így ezek a helyek bezárnak, emellett éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe, éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

Hozzátette továbbá, hogy a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és a maszk használata kivétel nélkül kötelező – ezek alapján az ülős koncertek sorsa egyelőre rejtély.

Update: Mégsem az összes szórakozóhelyet zárják be, hanem csakis a koncerthelyszíneket és diszkókat.

“2. § (1) Tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, a) amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és b) amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.”

Címkép: Kikeltető a boldog békeidőkben/Komróczki Dia 

PLAYLISTEK