Halloweeni hangulatú analóg klippel ünnepli harmadik születésnapját a Warshow
november 4, 2019

A post-punk, pszichedelikus-rock és indie aranyháromszögben kényelmesen utazó Warshow lassabb, érzelmesebb oldalát mutatja most be a tavasszal szintén nálunk megjelent, bomba energiájú live EP-jüket követően. „A Turn of Tides” ráadásul egy profi, erős atmoszférával bíró videót is kapott, melyet a zenekar énekese Konkol Máté – aki pályakezdő filmrendező is – készített. Illetve ő bújt bele a meleg őszi erdőben magányos melankóliával bóklászó vámpír szerepébe is.

A dal egy lightos gitár témával és visszhangos ének dallammal indít, ami jól illeszkedik a melankolikus szöveghez. A jó ívvel felépített szám csúcspontja a második refrén és ebből kiinduló torzított szóló, mellyel bemutatja a banda, hogy a számukra irányadó stílusokat könnyen keverik egy számon belül is. Az új anyag készültébe Máté avatott be minket:

„A dal zenéjét Bíró Milán, a basszusgitárosunk szerezte 2017 tavaszán és a zenekar első felállásával kezdtük összegyúrni, majd a második felállással véglegesítettük.

A post-punkos irányunkhoz képest ez inkább egy Foals hangulatú zene, amit már az első koncertünkön is játszottunk, de idén nyáron juttotunk odáig, hogy stúdióminőségben fölvegyük. 

Ebben Altsach Balázs hangmérnök – aki az általunk nagyon kedvelt új Deep Glaze számon is dolgozott – volt nagy segítségünkre, a felvételek, a keverés és a masterelés is tekintetében. A dal szövegileg egy nehéz búcsúról szól, amit egyszerre ihletett gyász és szakítás is, így „olvasható” bármelyik értelemben, a klip viszont előbbire erősít rá.”

A Super 8mm-es technikára forgatott videóban látható szemcsés, telített képi világ, az őszi erdő és a meleg fények organikusan összefonódnak a dal hipnotikus hangulatával. Az analóg film által nyújtott különleges hatás maximalizálásában Papp Tamás operatőr volt a zenekar segítsége, aki Máté egyéb filmes projektjeiben – mint ez a Felső Tízezer klip vagy épp a hamarosan megjelenő új Szabó Benedek és a Galaxisok videó – is állandóalkotó társa.

A Warshow az idei Kikeltetős shortlistre is bejutott, hamarosan kiderül, hogy a legjobbak közé kerülnek-e.