Kikeltető PÉNZ

Hangok a szomszédból

The Drain
  • Milyen? glam-garage, glam-rock, garage-rock, rock&roll
  • Mióta? 2010
  • Honnan? Prága, Csehország
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: Royal Blood, Wild Tides, Smrtislav, I Love You Honey Bunny
  • Facebook oldal

Arany konfetti, pucér lányok, enyhe elmebaj, kék parókák és malac fejdíszek. Úgy hangzik, mintha Irvine Welsh és Jon S. Baird Mocsok c. filmjéről beszélnénk, holott a The Drain kb. bármelyik klipjét idézte fel a nyitómondat. Első látszatra nem hazudtak, mikor azt nyilatkozták magukról, hogy imádnak mocskosan zenélni és elegánsan öltözni.

Greg Gordon lemezproducer első hallásra szívébe zárta és “keményen hasító, jól megmunkált agybeteg pop”-ként jellemezte őket, majd körülbelül egy évvel későbbi Bangolia című, negyedik nagylemezüknél már ő volt a producer, a hangmérnök és a keverést is intézte. A 60-as évek garage szcénáját megelevenítő, glam-rockot grunge-dzsal, blues-zal és power pop elemekkel elegyítő csehek pár hete legújabb videójukkal hívták fel magukra a figyelmet, és ennek tiszteletére turnéra is indultak, mely három magyar várost is érint.

 

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.