A grunge alapjaihoz térünk vissza a Kolibri új klipjében
szeptember 21, 2023

A 2020-as években alapjáraton merész vállalkozás fekete-fehér klipet készíteni, hiszen az óriási médiazajból mindenki a lehető legszínesebb, legfeltűnőbb dizájnnal akar kitűnni. A Kolibri viszont meglépte, legújabb klipjében, amit a KEIKO-hoz készítettek, a grunge alapjaihoz tértek vissza: fekete-fehér, elmosódott snittek, brutál zoom, gyönyörű megvalósítás.

KEIKO (稽古) szó jelentése két részből (kandzsi) tevődik össze: gondolkodik, öreg. Az öreget pedig még két részre lehet bontani a kandzsi szerint: tíz és száj, tehét tíz generációs tanításra utal.

Ezt a sokrétűséget, és spiritualitást tükrözi a zene és a klip is. Elsőre egyszerűnek tűnik a narratíva, azonban ha figyelmesem végig nézzük, rengeteg apró részletből tevődik össze a teljes egész. A zenei rész csodásan ötvözi a grunge és a folklór elemeit, abból is a szexibb, recsitatív vonulatokat, amihez tökéletes Bognár Bandi hangja, és könnyen idomul a klip képi világa is.

Mivel Bognár Bandi elutazik egy időre, a búcsú turné utolsó állomására érdemes beszerezni a jegyeket, szombaton találkozunk a Turbinában!