Tovább folyik a tisztogatás, most a Gólya került célkeresztbe
augusztus 12, 2017

Nem tétlenkedik Budapest önkormányzata, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy újabb underground szórakozóhelyet bezáratnak. Az Auróra ellehetetlenítése nagy port kavart júniusban, majd egyéb okokból a Gozsdu Manó Klub jelentette be augusztus elején, hogy megszűnik létezni, mint koncerthelyszín, legutóbb pedig – nem egészen egy héttel ezelőtt – a Müszi húzta le a rolót, így egy nyár alatt három király koncerthelyszín is eltűnt a térképről.

Alig maradt olyan közepes méretű szórakozóhely a belvárosban, ahol rendszeresen látogathatnánk igényes underground koncerteket, de a Gólya például ezen kivételes helyek egyike. Tegnap este azonban úgy tűnt, hogy a nyolcker szívében fekvő romkocsma is veszélybe kerülhet.

A GMK és a Müszi bezárása elsősorban az üzemeltetők döntéséből született, de az Aurórának egy célzott razziát követően, jogilag nehezen megindokolható hatósági ügy végkifejleteként függesztették fel a működési engedélyét.

A Gólya esetében is hasonlóról lehet szó, miután tegnap este 10 óra körül a közterület-felügyelet és a rendőrség kiszállt a helyszínre, sétáltak pár kört, majd közölték a vendégekkel, hogy azonnal hagyják el a helyszínt. A Gólyások az alábbi közleményt adták ki az eset után hivatalos Facebook-oldalukon, melyben biztosították a vendégeket, hogy szó sincs bezárásról:

„Kedves vendégek! A ma esti bulit sajnos részünkről le kell, hogy mondjuk. A rendőrség és a közterület-felügyelet az önkormányzat munkatársaival kiszállt előző este, és kiderítették, hogy a helyen több, mint ötven ember tartózkodott (jelenleg ennyi fő befogadására van engedélyünk). Ezért haza kellett küldenünk a vendégeinket. Ma tehát légyszíves ötvenen gyertek a Gólyába, a Round Eye és a Chicago Bulls pedig máshol fog fellépni. Hétfőn megyünk az önkormányzathoz, végére járunk a dolgoknak.”

A Gólya életben maradására természetesen jó esély van, de az Aurórával történtek után nem lenne meglepő, ha végül elvennék a klub üzemeltetési engedélyét (vagy épp nem adnák meg 50 főnél többre). Reméljük, hogy több hasonló profilú hely nem kényszerül bezárásra idén nyáron.