Tovább folyik a tisztogatás, most a Gólya került célkeresztbe

Cikk

augusztus 12, 2017

keretblog.hu

772

Nem tétlenkedik Budapest önkormányzata, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy újabb underground szórakozóhelyet bezáratnak. Az Auróra ellehetetlenítése nagy port kavart júniusban, majd egyéb okokból a Gozsdu Manó Klub jelentette be augusztus elején, hogy megszűnik létezni, mint koncerthelyszín, legutóbb pedig – nem egészen egy héttel ezelőtt – a Müszi húzta le a rolót, így egy nyár alatt három király koncerthelyszín is eltűnt a térképről.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Alig maradt olyan közepes méretű szórakozóhely a belvárosban, ahol rendszeresen látogathatnánk igényes underground koncerteket, de a Gólya például ezen kivételes helyek egyike. Tegnap este azonban úgy tűnt, hogy a nyolcker szívében fekvő romkocsma is veszélybe kerülhet.

A GMK és a Müszi bezárása elsősorban az üzemeltetők döntéséből született, de az Aurórának egy célzott razziát követően, jogilag nehezen megindokolható hatósági ügy végkifejleteként függesztették fel a működési engedélyét.

A Gólya esetében is hasonlóról lehet szó, miután tegnap este 10 óra körül a közterület-felügyelet és a rendőrség kiszállt a helyszínre, sétáltak pár kört, majd közölték a vendégekkel, hogy azonnal hagyják el a helyszínt. A Gólyások az alábbi közleményt adták ki az eset után hivatalos Facebook-oldalukon, melyben biztosították a vendégeket, hogy szó sincs bezárásról:

“Kedves vendégek! A ma esti bulit sajnos részünkről le kell, hogy mondjuk. A rendőrség és a közterület-felügyelet az önkormányzat munkatársaival kiszállt előző este, és kiderítették, hogy a helyen több, mint ötven ember tartózkodott (jelenleg ennyi fő befogadására van engedélyünk). Ezért haza kellett küldenünk a vendégeinket. Ma tehát légyszíves ötvenen gyertek a Gólyába, a Round Eye és a Chicago Bulls pedig máshol fog fellépni. Hétfőn megyünk az önkormányzathoz, végére járunk a dolgoknak.”

A Gólya életben maradására természetesen jó esély van, de az Aurórával történtek után nem lenne meglepő, ha végül elvennék a klub üzemeltetési engedélyét (vagy épp nem adnák meg 50 főnél többre). Reméljük, hogy több hasonló profilú hely nem kényszerül bezárásra idén nyáron.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!