Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl, itt van az L.A. Suzi új dala!
február 29, 2024

Szalai Anna és Dorozsmai Gergő duója, az L.A. Suzi, tavalyi nagylemezük után, most újra itt vannak egy, a repertoárjukhoz méltó új számmal, itt a Diszkó Parlament! A magyar közélet most egy igazán viharos, zavart időszakát éli, de minél nyugtalanítóbb a jelenlegi közbeszéd, ez a dal annál inkább szórakoztatóbb.

Az abszurditás, a hétköznapi témák és furcsa módon az aktuálpolitika keveredik ebben a kaotikus, de egyszerre felszabadító számban. A hangszerelés pedig a legizgalmasabb az egész projektben, van benne valami futurisztikus és játékos, pont az, amire most szükségünk van.

Mi sem jellemzi jobban ezt a dalt és a hangulatot, mint maga Dorozsmai Gergő és Szalai Anna évértékelője:

Tisztelt Polgártársaink!

Egy egész ország nevében szólunk most mindannyiukhoz. Köztársaságunk, amit képviselni hivatottunk, elsüllyedt az újraéledő, az internet új sötét középkorát és világunk disztopikus körülményeit felismerő és teljes mértékben kihasználó sötét fasizmus áradatában.

Itt az ideje a határozott cselekvésnek: ellen kell állnunk a saját gyengeségeinknek, a könnyű magyarázatoknak és ellen kell állnunk a saját életidőnket teljesen kisajátító, egész valónkat átszövő és megnyomorító kapitalista gazdaságszervezésnek. Ellen kell állnunk a rossz ízlésnek és a műveletlenségnek, melyből annyi minden szörnyűség szabadult már a világra. Tehát itt az ideje táncolnunk!

Amint kormányunk bizánci vénségű palotáiban elzárva retteg hatalmáért, nekünk itt az ideje elfoglalni a Parlamentet!

Éljen a Köztársaság!

Mindemellett pedig az L.A. Suzi tagjai az idei Kikeltető zsűrijében is ott vannak, elkezdődött a beérkezett nevezések értékelése, hamarosan érkezünk a shortlisttel is.