Szalai Anna egy szakításról énekel és bejárja a várost új klipjében
február 25, 2023

A Mambo Rumble és a Csillagrablók frontembere, Szalai Anna, 2021-ben indította el szólóprojektjét Dorozsmai Gergővel, a Mayberian Sanskülotts és a Gustave Tiger gitárosával kiegészülve. Debütáló lemezéről, a ‘Senki nem beszél’-ről több cikkünk is született a blogon, illetve egy KERET Live session felvételt is készítettünk velük.

Anna azóta inkább a zenekaraiban aktív: a Mambo Rumble diszkográfiája egy, a Csillagrablóké két nagylemezzel is bővült időközben, míg szólóprojektjét csak egy-két single-lel gazdagította. Ezt a sort folytatja a most megjelent ‘Viszlát cica‘ is, amelyben „a kőbányai Janis Joplin” egy szakításnak állít mélabús emléket.

A dalhoz a Budapesti Metropolitan Egyetem mozgóképkultúra és médiaismeret szakának hallgatói készítettek videóklipet. Ebben Anna különböző budapesti helyszíneket bejárva mintha a kapcsolat romjait, emlékeit gyűjtögetné össze furgonjába, hogy aztán a város szélén, a Hármashatárhegyi reptér füves rétjén egy szobabelsővé rendezze azokat (valamint a videóban mintegy bábként fel-felbukkanó Dorozsmai Gergőt), s végképp megszabaduljon tőlük.

A forgatásáról Till Simon, a klip rendezője mesélt nekünk:

„Nekem ez volt az első videóklip rendezésem, ami egy óriási élmény volt. A videóklipet, amiben 11 helyszín van, egy nap alatt forgattunk le, ami a csodálatos csapatnak, a nagyon jókedvű együttműködésnek és a nagyon pontos gyártási tervnek volt köszönhető. A klip előkészületében a látványtervezővel több napon keresztül végigjártuk a várost, hogy megtaláljuk a tökéletes helyeket, ami egy óriási élmény volt, és így nagyon pontosan tudtuk, hogy mit szeretnénk.

Én személy szerint nagyon szeretem Anna munkásságát, és nagyon örülök, hogy ehhez a számhoz csinálhattunk klipet, mert szerintem ez egy elképesztően jó szám, és élmény volt ezzel dolgozni. Dorozsmai Gergő, Anna alkotótársa saját elmondása szerint nem annyira szereti a forgatásokat, de nagyon jó érzés volt azt hallani, hogy a végén azt mondta, hogy ezt kifejezetten élvezte.

A stáb tagjai: Rendező Till Simon, Operatőr: Megyeri Dániel, Vágó: Taraczky Mila, Forgatókönyvíró: Romvári Boldizsár, Látványtervező: Féhr Laura, Gyártás: Kamarás Igor, Production Assistent: Vidra Gergő. További stábtagok: Németh Dávid, Pataky Tamás, Mitsány Zsolt.