Magyar nyelvű dallal jelentkezik a The Anahit
október 24, 2021

A legutóbbi lazább hangulatú nyári dalok után ugyan továbbra is belvárosi, éjszakai képekkel megyünk tovább, azonban ezúttal teljesen más hangulatban. A ‘Tériszony’ azonnal magával ránt a hajnali, ordítást kívánó melankóliába. Csányi Rita csodálatos hangja magyarul is a helyén van, még egy fokkal személyesebb élményt kapunk ettől a daltól, pedig nem mondható, hogy korábban titkolózó, az érzelmeket kerülő szövegekkel került volna szembe az, aki The Anahit dalokat hallgatott (a nők elleni erőszak témáját feldolgozó dalukról itt írtunk részletesebben).

Az immáron Csányi Rita, Sashegyi Soma, Havasi-Hollanda György, Kocsis Dániel felállású zenekar új dalának vizualitásáért Hajba András felelt, tökéletes kiegészítést adva a befelé forduló, nagyobb részt sötét hangulathoz, amit a dal sugároz. A dallam és a felépítés hatására olyan érzésünk támadhat, mintha (ha már Tériszony) egy magaslatról folyamatosan újra lelöknének a mélybe, aztán újra meg újra visszarántanának. A hangszerek tökéletes összhangban folyamként szólalnak meg az erőteljes énekhang mellett. A dal létrejöttének körülményeiről és témájáról Csányi Rita mesélt nekünk:

Már egy ideje gondolkodtunk magyar dalokon, de ez volt az első, amit úgy éreztünk, hogy szeretnénk megosztani a közönségünkkel. A Tériszony magyarul született meg, mert a cím volt az első. amit megírtam.

Evidens volt, hogy ezt a témakört most egy új nyelven, új szemszögből kell megközelítenem. Egyébként nincs nagy váltás, továbbra is tervezünk angol dalokat írni, csak közöttük jönni fognak magyar nyelvű The Anahit-dalok is.

A Tériszony az elveszettségről szól. Mindannyian elveszünk időről-időre az életünkben és nem tudjuk, hogy miért létezünk egyáltalán ezen a bolygón. Ilyen pillanatokra készült ez a dal. Amikor egy kicsit minden fáj és túl bonyolult.

A Kikeltetőt is megjárt banda péntek este illusztris line-up részeként lépett fel a Toldiban a BUSH keretein belül, ahol szerették volna magukat jobban megmutatni a szakmának, és minél több emberrel megismerkedni. Természetesen a Tériszony is felcsendült.

(Kiemelt fotó: Bikali Sándor)