Megújult erővel tér vissza októberben a Budapest Showcase Hub
szeptember 26, 2021

Október 21-22-én Budapest újra a Keleté lesz. Na nem a fejekben élő lepukkant képről van szó, hanem egy innovatív, 21. századi klubfesztiválról, telis-tele izgalmas előadókkal az egész régióból. Nappal sem kell azonban unatkozni, a Fészekbe visszatérő konferencia keretein belül értékes kerekasztal beszélgetéseken vehetünk részt a zeneipar igazi ismerőivel, szakemberekkel, mint például Patrick Ross, a Music Ally vezetője. A konferenciáról Horváth Renátó, a BUSH egyik alapítója nyilatkozott:

100 év után újra bejelentkeztek a Tomboló 20-as évek, amihez kénytelenek vagyunk mi is alkalmazkodni. Amikor nem tudod mi lesz holnap, csak a mának lehet élni, ami bátrabbá és szabadabbá tesz. Ebből még nagyon jó dolgok is kisülhetnek, ezeknek járunk utána idén.

A konferencia azonban nemcsak a szakmai beszélgetéseknek ad teret – a Listening Session keretében a kiválasztott előadók komoly szakmai visszajelzéseket kaphatnak a zenéjükre, míg a Granturismo a külföldi bookerek és fesztiválszervezők „gyorsrandi”-szerű személyes megismerésére ad lehetőséget.

Visszatér a Fészekbe a BUSH szakmai konferenciája

Már ez is egyedülálló eseménnyé tenné a fesztivált, esténként viszont a kelet-európai szcéna legjavát – összesen 13 ország 40 előadóját – figyelhetjük különböző helyszíneken. Visszatér az A38, az újra nyíló Gödör (helyszínbejáró videónk itt), vagy a Toldi Klub. Azonban – előbbiek érdemeit nem elvitatva – a legizgalmasabb helyszín minden bizonnyal a frissen felújított Rumbach zsinagóga lesz, ami már csak látványosságként is megállja a helyét, koncerthelyszínként viszont egészen egyedülálló élményre számíthatunk itt. Új helyszín a frissen nyitó Turbina a Palotanegyed szélén, ahol két helyszínen váltják egymást a fellépők.

A nemzetközi előadók pedig a Balkántól a Baltikumig jöhetnek bárhonnan, egy biztos, nem véletlenül vannak itt. A legígéretesebb és legfrissebb zenészek sorában jöhet orosz ambient, szerb garázspunk és kelet-európai pop is. A teljesség igénye nélkül érdemes szemezgetni máris az alábbi névsorból. Visszatér például GOLAN, a 2018-ban a BUSH keretein belül az Akváriumban fellépő román együttes, de elcsíphetjük Fjordwalker-t is, az orosz szcéna képviselőjét, vagy a Viah-t, a cseh triót, akik megjárták például az osztrák Waves Vienna fesztivált is. Rajtuk kívül is számos fellépőt érdemes addig is felfedezni magunknak, Spotify-ra fel!

Fjordwalker 2016 után újra magyar közönség előtt lép fel az idei BUSH-on

Ha valaki aggódott volna: magyar fellépőkből sem lesz hiány! Fellép többek közt az Amoeba, Áron András & The Black Circle Orchestra, Barabás Lőrinc, a Jazzbois, vagy a blog rendszeres visszatérői közül O’Sullivan és a Kikeltetőt is megjárt Perrin.

A BUSH segítségével október 21-22-én visszatér tehát a pezsgő kelet-európai szcéna a budapesti klubéletbe, és egy egyedülálló hétvégén ismerhetjük meg a régió legfrissebbjeit, legjobbjait, vagy bulizhatunk a már bizonyított magyar és nemzetközi előadókra, miközben nappal sem kell unatkoznunk.

  • A fellépők teljes névsoráért és a hamarosan elérhető jegyekért érdemes ellátogatni a fesztivál honlapjára, naprakész infókért pedig addig is böngésszétek a BUSH Facebook-oldalát.

Szerző: Trombitás Tamás