Beránt a sötétbe és utaztat az érzelmek között
október 27, 2017

Csányi Rita dalszerző Londonban tanult egy kortárs zenei egyetemen, ott kezdte el The Anahit névre hallgató szólóprojektjét, melynek első lemeze a vizsgamunkája lett. Idén nyáron visszaköltözött Budapestre, és készen áll arra, hogy meghódítsa a hazai klubéletet itthon egyedülálló, finom elektronikára épülő soulos r&b-s hangzásával.

Az idei Kikeltetőben résztvevő produkcióban közreműködik egy gitáros, Havasi-Hollanda György, élőben pedig a Tejből ismerős Sashegyi Soma felel a kütyükért és a szintikért. A minimális felállás bőven elegendő lehet a „pillanatmegörőkítő, minimál elektronikának”, ahogy Rita a saját zenéjét jellemzi, azonban nyilván sok múlik majd azon, mindezt hogyan sikerül élőben előadni.

A debütalbum egyik legerősebb számáról, az ‘In The Dark’-ról, mellyel a Kikeltetőre is jelentkeztek, az énekesnő azt mondta, hogy „egy utazás a pillanatok és érzelmek között, a sötétségben”. A sötétség számomra abban nyilvánul meg, hogy a daltól, különösen a refrénnél beköszönő témánál kedvem támadna csukott szemmel, hullámozgásokat imitálva táncolni. Rita szeretné a The Anahitet ősztől színpadra állítani, kíváncsian várjuk, hogy az erős kezdés után merre vezet a produkció útja.