Beránt a sötétbe és utaztat az érzelmek között

Cikk

október 27, 2017

Kocsis András

1294

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Csányi Rita dalszerző Londonban tanult egy kortárs zenei egyetemen, ott kezdte el The Anahit névre hallgató szólóprojektjét, melynek első lemeze a vizsgamunkája lett. Idén nyáron visszaköltözött Budapestre, és készen áll arra, hogy meghódítsa a hazai klubéletet itthon egyedülálló, finom elektronikára épülő soulos r&b-s hangzásával.

Az idei Kikeltetőben résztvevő produkcióban közreműködik egy gitáros, Havasi-Hollanda György, élőben pedig a Tejből ismerős Sashegyi Soma felel a kütyükért és a szintikért. A minimális felállás bőven elegendő lehet a “pillanatmegörőkítő, minimál elektronikának”, ahogy Rita a saját zenéjét jellemzi, azonban nyilván sok múlik majd azon, mindezt hogyan sikerül élőben előadni.

A debütalbum egyik legerősebb számáról, az ‘In The Dark’-ról, mellyel a Kikeltetőre is jelentkeztek, az énekesnő azt mondta, hogy “egy utazás a pillanatok és érzelmek között, a sötétségben”. A sötétség számomra abban nyilvánul meg, hogy a daltól, különösen a refrénnél beköszönő témánál kedvem támadna csukott szemmel, hullámozgásokat imitálva táncolni. Rita szeretné a The Anahitet ősztől színpadra állítani, kíváncsian várjuk, hogy az erős kezdés után merre vezet a produkció útja.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK