Egész testet átjáró nyugalom pulzál a NUBLAO első klipjében
május 16, 2019

A Kormos Balázs, Kormos Bálint és Pongor András alkotta NUBLAO elektronikus, világzenei és rock’n’roll elemekkel színezett postrock és ambient világot építget, mely már fesztiválon, szórakozóhelyeken, galériákban és felolvasóesteken is megállta a helyét, most azonban az eddig csak az élőzene dimenziójában létező világ egy stúdiófelvétel és a zenét gyönyörűen kiegészítő videó fúziójaként kel új életre.

A postrock, az ambient, és az egyéb léleksimogató hangokból szőnyeget szövő műfajok fő varázsa, hogy puha takaróval burkolják be az ember agyát a legnagyobb zajban és káoszban is. Erre a takaróra pedig sokszor szükség van a rohanó, szürke hétköznapokban és a rohanó, kevésbé szürke hétvégéken is.

A ‘Moving’ című szám a 2017 tavaszán debütált zenekar pályafutásának hajnalán is létezett már, és a Budapest 100 programsorozat során négy dalukból élő felvétel is készült. Ez a szám pedig most ritmusszekcióval kiegészülve nyert új formát és egy éteri animációt, melyet Csánki Zsófi álmodott meg.

Kormos Bálint így mesélt a videó születéséről:

„A Moving című számhoz Csánki Zsófi animációs művészetének köszönhetően készült el a videó. A klip koncepciója ezúttal az ő kezében volt. A sztorihoz hozzátartozik még, hogy saját magától jelezte nekünk, hogy már tervei vannak a dalhoz, ezért mi nagyon megörültünk neki.

Amikor megláttuk a különböző verziókat, akkor láthattuk, hogy mennyit inspirálódott a zenénkből, és ez bennünk is nyomot hagyott. Tehát a jelenlegi projekt, a Moving is legalább egy év alatt készült el, és két művészet találkozása.”

  • A NUBLAO további vizuális projekteken is dolgozik és Insta/Facebook live-os miniperformanszokat is terveznek, szóval érdemes követni őket a közösségi médiában!