Kutyázás, VHS és panel-posztpunk a Lakótelep első klipjében
május 3, 2023

Az idei Kikeltetőn debütáló duó, a Lakótelep (vagy csak LTP, ahogy a srácok gyakran hivatkoznak magukra) egy darab single-lel jelentkezett a tehetségkutatóra, azonban akkor már kész volt egy három számos EP-jük, és egy videoklip hozzá, ami most itt debütál a KERET blogon. Mindig is érdekelt, hogyan szólna a Felső Tízezer posztpunk kistesója, keverve egy csipetnyi The Cure-ral? Hát valahogy így, és mi imádjuk!

Az LTP két tagja, Nándi és Gábor ismerős lehet a debreceni BetterThanEver zenekarból, amiben már sok-sok éve, testvérpárként pedig már lassan 15 éve zenélnek együtt, ahogy azt nemrég mesélték a KERET blognak a Lahmacun rádiós interjúnkban.

A dal eredetileg Nándi singer-songwriter projektjéhez kezdett el íródni, azonbam miután a tesója hozott rá egy gitártémát, hamar világossá vált, hogy ebből zenekar lesz, így tulajdonképpen a ‘Körök a Ligetben’ tekinthető az első Lakótelep dalnak. A szövege is erről szól, a kezdeti bizonytalanságról, és az izgalomról, hogy vajon jó-e, amit csinálunk.

„Arról az időszakról szól, amikor már biztos voltam abban, hogy akarok szólóban, vagy egy új zenekarban játszani, de sorozatosan gyatrának éreztem az ötleteket.

Úgy emlékszem, hogy ez volt az első szám ami aztán beadta. Még az is megvan, hogy éppen ligetből sétálok haza a kutyával a Jávor utcában, amikor összeáll a szöveg és a zene alapja a fejemben. Jó érzés volt!”

– meséli Nándi a dal születéséről.

„Mindenképp DIY akartunk klipet csinálni, ami részben össze is jött: én vettem egy VHS-C kamerát, meg pár régi kazit Újpalotán, aztán felvettük magunkat a kedvenc helyeinken. Gáborral csaptunk egy nagy kört Debrecenben a vénkerti lakótelepen, én meg kimentem kutyázni a ligetbe.” – folytatja a klip történetével. A kazik tartalmát végül Hutanu Emil vágta kész klipre, a dal pedig egyébként az RH Stúdióban rögzítették Gál Máté producerálásával. A srácok felvettek vele egy egész EP-t, aminek ez a szám és klip az előfutára.

  • Élőben legközelebb a Kikeltető Záróbuliján találkozhattok a zenekarral, május 27-én a Turbinában, amire itt tudtok jegyet venni.

Fotó: Szabó R. János