Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau
április 17, 2022

Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, megjárván a nagyobb külföldi fesztiválokat is, nemrég új számot dobott ki: a karibi hangulatú lemeze után itt a ‘Dreamstate’ klipje, amely az első szemelvénye az új Belau-korszaknak. 

Saját bevallásuk szerint a Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó: természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje. Új számuk is erre épül. 

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave után egy új dallal jelentkeznek, amelyben a kiváló ausztrál énekesnőt, Akacia-t hallhatjuk, aki több, mint 50 millió streammel büszkélkedhet eddig.

A dal négy perce önmagát kereső, álmodozó szövegvilágával és a fülbemászó, lassú elektronikus szólókon keresztül találja meg az utat a hallgatóhoz.

„A színeváltozás története régóta lengi át a kultúránkat, de a legtöbb ember számára az önmaga irányába megélt kegyelem idegen, távoli és misztikus, mely a profán világ sodrásában oly kevés teret kap. Az út ellenben lehető mindenki számára és annak, aki végig lépdel rajta ez bizony álomszerű – írták, majd a dalról is meséltek:  A szám a saját kereteinken túli életet, a megrekedtségből a haladás irányába való elmozdulást, de leginkább önnön rettegésünkből való kiút történetét meséli el.

Egy nálunk jóval bölcsebb ember egyszer azt állította, hogy kizárólag az hozhatja el a békét a társadalmak számára, ha az egyéni szívekben végbemegy ez a belső folyamat, mely utána természetesen kifelé is hat és bizony nincs más, amit a Belau a világ fokozódó dinamikájában jobban tudna támogatni. Ahogy Dreamstate kulcssora mondja: we are all made out of gold”

  mesélte az formáció az új lo-fi r’n’b stílusú dalukról.

A tagok a számhoz tartozó videóról is beszéltek: „A Dreamstate klipjét Máltán forgattuk P. Szabó Péter barátunkkal még novemberben. Négy igencsak tartalmas napot töltöttünk több, gyönyörű szigeteken, ahol nappal utaztunk és a videón dolgoztunk, este pedig fellépéseink voltak, különleges emlék ez nekünk. – írta a zenekar, aki a harmadik nagylemezén dolgozik, amely előreláthatólag 2023-ban lát napvilágot.

  • A zenekar május 20-án az Akváriumban Klubban a Hooverphonic előtt nyitja az estét, ott lehet a közeljövőben elcsípni őket.