Megjelent a Hűvös első nagylemeze és érkezett hozzá egy új videó is
április 28, 2023

11 számos nagylemezzel jelentkezik a Kikeltetőt is megjárt Hűvös zenekar. A gitárzene széles műfaji skáláját felvonultató anyag a banda első nagyobb megjelenése.

„Szerencsére rengeteg ötletünk van és nagyon gyorsan készülnek az újabbnál-újabb dalok. Majdnem annyi maradt a fiókban, mint amennyi felkerült a lemezre. Sokat dolgoztunk a dalokkal, a szövegekkel, a sorrenddel, hogy az egészet felhúzzuk egy általunk megálmodott kert-analógiára.

Ezen a tisztáson mindenki talál magának olyat, amivel azonosulni tud.

Alapvetően persze a hozzánk hasonló, önmagukat kereső fiatalok fogják talán a legjobban érteni, de azt gondolom, hogy ezek a szövegek nem csak nekik szólnak.” – meséli Vidiczki Zsombor a zenekar énekese.

„A dalok stílusa is olyan, mint egy kert, ahol egyszerre sok különböző növény megtalálható: a britrock vaskos riffjeitől, a bedroom pop könnyed hangzásán keresztül, akár a vintage rockig. Nagyon örülünk, hogy az egyik álomproducerünkkel, Zwick Ábellel dolgozhattunk, aki kihozta a maximumot ezekből a dalötletekből.” – folytatta az énekes.

A 11 dalt tartalmazó albumról a ‘Magamat szeretem már’ című dalt emelte ki a zenekar, amihez gyorsan egy szövegvideót is készítettek. „Már szinte mindennel megvoltunk az albummal kapcsolatban, de mégis azt éreztük, hogy mégsincs befejezve a lemez. Ekkor született meg utolsóként a „Magamat szeretem már”, ami

a megfelelési kényszerek levetkőzéséről, önmagunk szeretetéről és a hibáink elfogadásáról szól.

Rengeteg egyszálgitáros dalt írtam akkoriban, ez is annak készült, azonban amikor bevittem próbára rájöttünk, hogy még van valami plusz. Felgyorsítottuk, ráléptünk a torzítópedálra, elkezdtem kicsit máshogy énekelni és kész is volt. Hangzása kicsit nyersebb, punkosabb lett egy kis bedroom poppal megspékelve.” – emlékszik vissza Zsombor.