Végre van klipje a Fran Palermonak

Cikk

december 20, 2016

Énekes András Előd

215

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Az idei teljes mértékben a Fran Palermo éve volt, a Razzle Dazzle című albumukkal feltették a koronát több éves közös munkájukra, és a hazai zenei élet egyik nagy durranásává váltak. Első hivatalos klipjük a napokban jött ki, mely a ‘Fritz Rock’-hoz készült.

Az album egyik legpörgősebb dalához készült a videó, melyen egy kalapos kisfiú történetét követhetjük végig, aki a Fran Palermo frontemberéhez, Henri Gonzóhoz csapódik a pesti forgatagban.

A képi világ kicsit a VHS-korszakot idézi meg, a néha fekete-fehér jelenetek pedig egy rejtélyes noir-filmbe is beleillenének, de mégis van az egészben valami mély irónia, ami könnyeddé teszi a klipet.

Hiába zenélnek kisebb megszakításokkal hosszú évek óta, a Fran Palermónak ez az első klipje, szóval történelmi képsoroknak is nevezhetjük a fentieket.

PLAYLISTEK