Hegedűs Józsi egyszerre repít el minket a magányba és egy hippikommunába is
november 28, 2022

Nemrég jelent meg a tavalyi Kikeltetős Hegedűs Józsi legfrissebb klipes dala, a ’Szeretőmnek’. Józsi azt vallja, hogy a legkedvesebb dalok erős érzésből születnek, és utat törnek maguknak, hiába lenne ezer más dolog. A dal szövege az alterből inspirálódott, és maga egyszerűségében is képes üzenetet hordozni. Kihallható még belőle a cigány népdalok szöveg-, és dallamvilága is.

A dal születéséről így mesélt nekünk:

„Mint sokan, fiatalon én is elhagytam az országunknak azt a csücskét, ahol születtem, és a gyerekkoromat töltöttem, ahol a családom lakik, és ahol az első nagy barátságok és első szerelmek köttettek. Mint sokan, én is hazamegyek néha, és olyankor látom ugyanazokat a fákat, ugyanazokat a házakat, amikhez történeteim kötődnek. Ezek a fák ugyanúgy, ugyanott állnak, a házakkal, és családommal együtt. Köztük ül apám, anyám egyre őszülő hajjal. Olyankor azt érzem, hogy minden megmaradt, lassan folyik, öregszik, csak én egyedül mentem el. Néha leaszfaltoznak egy utat, vagy másik üzletet látok a régi helyén, új gyerekek sétálnak azon az utcán, ahol én sétáltam, most meg csak mosolyogni tudok rájuk, idegen vagyok nekik. Nehéz dolog, és sokáig éreztem nagyon erős honvágyat, fájt, hogy nekem újra és újra tovább kell mennem valahová, mindig valami új felé, miközben ott, ahol felnőttem, csendesen telik az élet.„

A videóban egy mai cigánykaraván vagy hippikommuna életképei tárulnak elénk. Így a nézők találkozhatnak rózsafüzérrel, szivárványzászlóval, teknővel és még pórázos macskával is.

„A dal egy olyan történetet mesél, amiben a beszélő kikerül a természetes környezetéből, magányos, hontalan, csavargó lesz. Az első gondolat a klip kapcsán is ez volt, de miután szólóelőadóként több helyzetben is tapasztalom a társak hiányát nem szerettem volna egy videóban is egyedül elszakadni.” – mesélte Hegedűs Józsi

Józsi készülő első lemezéről, ezzel már öt dal is meghallgatható. Akik ezzel nem érik be, nekik megsúgjuk, hogy a felvétellel már elkészült, így bármelyik pillanatban robbanhat az album-bomba. Amíg erre türelmesen várunk, élőben is elcsíphetjük: november 30-án Veszprémben, a Papírkutyában és december 2-án Szegeden, a Grand Café-ban.