A NER 8 és fél percben, kazettán és zine-en
június 21, 2018

Nyolc számos demotape-pel debütál a Dispolgár fastcore négyese. Az anyag egyik különlegessége, hogy a digitális világon kívül rögtön kazettán is napvilágot látott és saját készítésű zine is tartozik hozzá, amit ide kattintva nyomban át is pörgethettek. Ráadásul az egész megjelenés egyben a Paperwork Records zene/zine kiadó szárnybontását is jelenti.

A 2018 telén alakult Dispolgár tagjai ismerősek lehetnek a Libido Wins, a Puszta, a Camp Koala és a Fuseism zenekarokból. 8 és fél perces munkásságuk velős, őszinte, társadalomkritikus, aktuálpolitikában gazdag és szókimondó. Tökéletes kombót alkot a hozzá készült fanzine „műfajának” cenzúramentességet, szabadságot és egyéni tartalmat hirdető szellemiségével.

A demó két trackjéről már korábban lehullott a lepel. A ’Zsiger’ videoklipje Török Virág (TPSRPRT) Gólyás koncertfelvételeiből készült, az ’Oligarcha’ c. dalhoz született rövid, de annál erőteljesebb kisfilmet pedig Ofner Gergő és Rádi csinálták. Utóbbiról így nyilatkoztak:

„Ennél a klipnél azt próbáltuk visszaadni, hogy milyen érzés a mai NER magyarországában élni: kicsit édes, valahol talán finom is lehet, de meglehetősen ragadós és fullasztó ebben a narancssárga tengerben létezni, amiből ha kizoomolunk, észreveszi könnyen az ember, hogy ez igazából csak egy kád, amit mi töltünk meg azzal, ami benne van, és mi választjuk meg, hogy az legyen benne, ami.”

A demó a Paperwork Records első kiadványa, amit a banda egyik tagja, Rádi Gábor indított Puskár Krisztánnal (Küss Mich) és Szurcsik Erikával (Gustave Tiger). Elképzeléseik szerint minden kiadványuk egy-egy fanzine-nel lesz teljes, amikben a zenekarok részletezik majd különböző formákban – szöveg, versek, fényképek, kollázsok, illusztrációk – a zenét. Jövőbeli megjelenéseik között szerepel Berriloom és Unknown Child album, illetve egy 7 inches bakeliten érkező Camp Koala posztumusz lemez is.

https://issuu.com/paperworkrecords/docs/dispolg_r_demotape_zine

  • A kazira és a zine-re is lecsaphattok ma, az Aurórában, ahol a kanadai Shit, a Gipsy Ss és az Észlelés társaságában zúz majd a Dispolgár.