Vidal - ez az én napom
Mindennapjaink valóságát dolgozza fel VIDAL
január 22, 2023

Vörös Márton post-punk és new wave hagyományokból táplálkozó, VIDAL nevű hálószobaprojektje új számot jelentett meg ‘Ez az én napom’ címmel. A lassan öt éves produkció önirónikus, sokszor nihilista attitűddel személyes megfigyeléseken keresztül, de mindenki számára megközelíthetően dolgozza fel az életünket összerakó rendszereket, szabályokat és igazságokat.

Ahogy nagyjából az összes dalra, úgy a most megjelent ‘Ez az én napomra’ is jellemző a forgatókönyvszerű szöveg: Jelen időben játszódó történet, erős képek, párbeszédek amelyek kihívják közhelyeinket, sablonjainkat. Ebben a számban VIDAL belenyugszik helyzetébe, megtanul elfogadni, igaz meglehetősen keserédesen, hiszen sokszor a belső boldogság vagy a jókedv biztonsága fejünk elfordításával, szembekötéssel akár ignoranciával jár.

Szövegek tekintetében eredetiségre és őszinteségre törekszem, az engem körülvevő valóságról szeretnék megfogalmazni gondolatokat, és ez – úgy gondolom – csak az ember anyanyelvén lehetséges.

– VIDAL

A projekt korábbi anyagaiból ajánlom még az Assemérdekel EP-t, ami pedig a továbbiakat illeti, két kislemez és egy teljes hosszúságú album mellett videóklippekre is számíthatunk majd VIDALtól.