Stonertől a metálon át egészen a nyálas popig – megjelent a Bufo Alvarius első kislemeze
szeptember 28, 2022

Augusztusban jelent meg a Bufo Alvarius első, három dalból álló EP-je. A 2018-ban alakult trió, Gaskó Simon – ének, basszus; Kiss Balázs – gitár,vokál; Küttel Bálint – dobok, ismerős lehet vidéki és budapesti klubkoncertekről egyaránt, de több fesztiválon is megfordultak már.

„Pestiek vagyunk, Simi és Bazsi általános iskolás koruk óta ismerik egymást, Bálintot gimiben ismerték meg egy másik zenekarból. Éreztük, hogy jó az összhang és egyből csináltunk is egy rockzenekart. Eredetileg más tagok is voltak de mindenki kihullott, ez a power trió felállás meg nagyon bejött. Simi gimis kora óta ír számokat, a mostani repertoárunk egy része is ezekből áll, de az újabb zenéket már közösen írjuk.” – mesélik.

A srácok elég széles palettáról dolgoznak, a grunge/stonertől a pszichedélián át egészen a már-már popos, néhol shoegaze-es hangzásokig, és mindet ugyanolyan hitelesen, mindenféle izzadságszagtól mentesen tudják hozni. A mostani albumuk is változatosra sikerült, kicsit mutattak mindenből, a darkabb hangulatú klasszik riffelgetős rocktól a lágyabbon át egészen a dühös ordibálósig.

„Különösebben nagy sztorija nincs, azt szerettük volna, hogy legyen rajta egy nagyon régi, egy közepesen idős meg egy új szám. A Cravinget Simi kb 14-15 évesen írta, a Santana volt az első közös, a Spanyol meg a legújabb (mármint akkor, amikor felvettük). Az is talán cél volt, hogy mindhárom zene teljesen más legyen; eléggé szerteágazó, hogy milyen zenéket csinálunk, persze minden zenekar ezt gondolja magáról, hogy mennyire eklektikus, de nálunk tényleg megfér egy magyar szövegű stoner egy metál vagy garázsrock mellett, valami nyálas popdal között. Persze a fő csapásirány a zúzda, azt hiszem a koncertjeinken ez érződik is.

Ez a lemez most egy csokor zene arról, ahol tartottunk akkor, amikor felvettük.”

mesélik az albumról

Az albumot Juhász Zolival, az Ancient Spaceships frontemberével vették fel, a masterelést is ő végezte Balázzsal közösen. Az EP borítója pedig Litkey Bende keze munkáját dícséri.

„A jövőre irányuló terveink, hogy a mostani számainkat felvesszük, tehát már novemberben szeretnénk elkezdeni a következő lemezt, lehetőleg nem 3, hanem inkább 5-6-7-8 számmal, és írtunk pár újat, azokat meg élőben előadni. Szeretnénk minden hónapban koncertezni fasza helyeken, hozzánk illő előadókkal, akár nagyobb klubokban előzenekaroskodni, vidékre is terjeszkedni, meg a jövő nyári fesztiválszezonra jó lenne azért egy Kolorádó, Bánkitó stb. szintet megugrani.”