A türelem EP-t terem – itt a Waiting Room első kislemeze
január 22, 2024

A Waiting Room 2022-es megalakulása óta már fél Budapestet végigkoncertezte, most pedig első kislemezüket is kiadták. A székesfehérvári zenekar először csak trióként állt össze egy akusztikus koncert erejéig, de működött a képlet, így hamarosan öttagúvá bővítették a bandát.

„Minden lokálpatrióta rajongást félretéve, annak ellenére, hogy nagyobb vidéki város vagyunk, soha nem volt igazán aktív zenei élet. Ezért is volt annyira jó látni az elején, hogy erre igen is megvan fehérváron a közönség. Koncerteket akarsz a szülővárosodban? Alapíts zenekart”

– mondta Levi, a zenekar basszusgitárosa. Első budapesti fellépésük rögtön az A38 színpadán volt, utána pedig az egész várost bevették, játszottak a Lámpásban, augusztusban az Ivan & The Parazol előtt léptek fel és voltak a Művészetek Völgyén is.

„Jött egy időszak, amikor igazából bárhol játszottunk a fővárosban, ahol beengedtek minket az ajtón. Turné helyett inkább az agresszív koncertezés kifejezést használnám.”

Az új kislemezen találtak először helyet maguknak az ezeken a koncerteken már bejáratott, angol nyelvű dalok is. A Waiting Room eddigi magyar szövegeikkel ellentétben az új album számaihoz a zenekar amerikai születésű énekese, Maya írta a sorokat, aki hét éve él Magyarországon, így kézenfekvőbb volt az angol dalszövegírás.

A kislemez első elkészült száma, a Mother 02 már májusban megjelent, augusztusban pedig folyatódott a felvétel, így hónap végére már majdnem minden készen állt. Az utolsó hiányzó láncszem, az Is this what Love is című dal végül a premier előtt néhány héttel, teljesen „sufni körülmények között” lett felvéve az együttes próbatermében.

Alternatív rockot játszunk. Az elején nagyon nem szerettük ezt a kifejezést, de mostanra egészen megbarátkoztunk vele.

Rájöttek, hogy a poszt-punk és a klasszik blues éppúgy meghatározza dalaikat, ezért nem is igazán fognak jobb jelzőt találni az alternatív rocknál. Az albumon pedig tényleg mindenféle hangzással találkozhatunk, a garázs rockos zuzástól kezdve a teljesen akusztikus témákig. Az első közös pont a tagok között a Primal Scream és a Kispál és a Borz volt, ezen kívül viszont a Quimbytől kezdve a Sonic Youth-ig mindenféle akadt az inspirációk között.

„Azt, hogy mindannyiunk máshonnan építkezik zeneileg, és hogy egy setlisten belül is mennyire eltérő energiájú számaink vannak, az elején egy megoldandó problémának fogtuk fel. Mostanra rájöttünk, hogy ez a legizgalmasabb az egész zenekarban, csak tudatosan kell csinálni.”

A Waiting Room a Heavy Brains-szel közös koncerten, február 3-án fogja az EP bemutatóját tartani az Akváriumban, az eseményt itt találjátok.