Fiatalság, bolondság – megjelent a Corneus első EP-je
február 11, 2024

A Corneus egy kétfős gimis zenekar, akik a 2022-es megalakulásuk óta már megjárták a Kikeltető tavalyi shortlistjét, koncerteztek a Központban, Csendesben és a Lámpásban is, a héten pedig megjelent az első kislemezük, a Hajadra, szemedre.

A lemez öt dalból áll, négy saját és egy Radnóti vers-feldolgozás került a projektre. A szövegek prózaiak, mintha in medias res belekerülnénk egy történetbe, megismernénk valakit, az egészben van valami ismerős, mégis ismeretlen és új.

Nehezen engedem el az alter magyar zenéket, valami mindig visszahúz, és most ők, a Corneus, ez a két fiatal srác meg néhány gitár, az örömzenélés megtestesülése bebizonyította, hogy még lehet szeretni ezt a műfajt, hogy még van potenciál bennük. A lemez megjelenése óta ismétlőn megy nálam a második dal, a betyár! szerelmes! őrült!, megint tizenhatnak érzem magam, Budapest éjszakai fényeiben táncolva, szerelmesen. Valahol mindig is erről szólt nekem a zene és most újra rátalálhattam erre.

Az egész album ezeket a jegyeket viseli magán, lírai szerelmeslevél a fiatalságnak, melyben olykor-olykor feltűnnek közhelyekkel tűzdelt elemek, de ettől lesz teljes, hiszen a tökéletlenség teszi egésszé. A borítót Valach Lili tervezte és rajzolta, aki mindezeket a kavargó érzéseket jól megfogva hozzátett a lemez hatásához.

  • Ha élőben is meghallgatnátok az új EP-t, a fiúkkal február 20-án találkozhattok lemezbemutatójukon a Manyiban.