Spontán zeneórát és koncertet adott a Carson Coma egy gyermekotthon lakóinak
december 9, 2018

Ahogy már korábban írtuk, nemrég csatlakoztunk A zene mindenkié-projekt kezdeményezéséhez, amelyben élőzenei fellépésekkel szeretnénk megfűszerezni az otthonokban, klinikákon élő emberek mindennapjait. A második felvonásban a Carson Coma tagjai látogattak el a TEGYESZ I. sz. Befogadó Otthonába, ahol egy kis koncert után a gyerekek ritmusérzékét és zenei fogékonyságát is tesztelték. A felvételeket elnézve lapulhat ott egy-két jövőbeli Kikeltetős tehetség!

„Az itteni kapcsolattartónk, egy fejlesztőpedagógus mondta, hogy az itt lakó gyerekek 99 százalékának szerinte még soha nem volt hangszer a kezében és soha nem álltak még ilyen interakcióban egy zenésszel. Mi reménykedünk, hogy kedvet fognak kapni a jövőben mindenféle zenével kapcsolatos dologhoz. Kezükbe vesznek majd hangszert, elkezdenek énekelni és talán egy másik aspektusból tekintenek majd a zenére.” – meséli Botos Roland, az együttműködés egyik szervezője.

A Carson Coma-s srácokat is megkérdeztük, hogy ők hogyan raktározták el magukban az élményt:

Héra Barni: „Nagyon jól éreztem magam a srácokkal, nagyon érdeklődőek voltak minden hangszer iránt. Tök aranyosan vette ki magát, mikor egy kislány például leült gitározni a hozzá képest kétszer akkora hangszerrel, hogy most akkor legyen szíves mindenki odafigyelni, mert Ő performálni készül. Jófejek voltak a gyerekek, minden jó szóra, támogatásra szükségük van, mert a nevelőknek sincs könnyű dolguk; elképesztő feladat, amivel egy átlagember nem hiszem, hogy meg tudna birkózni.”

Fekete Giorgio: „Amikor megkaptuk a felkérést, rögtön igent mondtunk. Baromi elgondolkodtató élmény volt. Én egy héttel később is még mindig a hatása alatt vagyok. Az jár folyton a fejemben, hogy míg ez nekünk csak két óra volt, a gyerekeknek viszont ez az egész életük. Egy interaktív programot találtunk ki a számukra, rengeteg csörgővel. Remek kezdeményezés ez.”

Jónás Attila: „Jó érzés volt a számunkra legfontosabb dologgal, a zenével kivenni a részünket ebből a rendkívül fontos ügyből.”

  • Hogyha segíteni szeretnétek a videóban szereplő központ munkáját, ezt ruházat, különböző fejlesztő-, és társasjátékok, édességek adományozásával is megtehetitek – látogassátok meg honlapjukat a további információkért. Illetve, ha csatlakozni szeretnétek a zenés akcióhoz, írjatok nekünk a zene@keretblog.hu címre!